A FOST VOTAT BUGETUL LOCAL PE ANUL 2018!
A FOST VOTAT BUGETUL LOCAL PE ANUL 2018!
Posted by Andrei Guler on 16th February 2018
| 584 views
În ședința de consiliu de joi 15 februarie, Consiliul Local Dumbrăvița a ascultat doleanțele cetățenilor prezenți la dezbaterea publică pentru bugetul propus pentru anul 2018.  Prima măsură luată în ședința de joi a fost tăierea cu un sfert (50.000 de lei) din banii propuși pentru trecerea pe cablu a televiziunii DumbravitaTV.ro (fosta Behela TV), la fel s-a procedat și în cazul amenajării parcurilor, expropierilor din zona pădurii, dar și în cazul electrificărilor. În schimb, se va înființa un serviciu de gestionare pentru câinii comunitari și se va efectua un studiu de fezabilitate pentru construirea unui adăpost pentru câinii fără stăpâni. Majoritatea oamenilor prezenți la dezbaterea amintită au copii mici, astfel că au cerut urgentarea procedurilor pentru construirea unor creșe și grădinițe, în consecință s-a amânat cu un an studiul de fezabilitate pentru liceul comunei, efectuând doar un studiu de oportunitate fără a cheltui bani din buget! Au fost introduși în buget, banii necesari pentru realizarea de studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru o creșă și o grădiniță pe lângă cele finanțate prin fonduri europene în Zona Cora – Strada București. Se vor achiziționa două microbuze prin leasing pentru deservirea elevilor de gimnaziu și Centru de Zi. La fel ca în cazul liceului, se va realiza un studiu de oportunitate privind un centru medical de permanență, locația propusă ar fi chiar clădirea actualului dispensar comunal.
O parte din cetățenii din Dumbrăvița au declarat la unison că nu este necesar un Cămin Cultural nou în comună, chiar dacă cel vechi a fost retrocedat și evenimentele culturale de tradiție au fost fie anulate, fie redirecționate către Sala Polivalentă… În acest caz consilierii nu au fost de acord cu anularea proiectului, dar au diminuat bugetul construcței cu 50% de la 2.000.000 de lei la 1.000.000 de lei, bani redirecționați în mod firesc către drumuri, dezvoltatorii imobiliari uitând aproape de fiecare dată de acest aspect. Lista de 25 de kilometri de asfaltări a fost suplimentată – la cererea expresă a dumbrăvițenilor – cu străzile solicitate chiar de către cei prezenți la consultarea publică!
De asemenea, au fost cetățeni care s-au declarat nemulțumiți de lipsa locurilor de muncă, astfel că cei din consiliu au luat în vedere dezvoltarea zonei industriale și a zonei de servicii. Ce se va face concret? Zona industrială din Planul Urbanistic General (PUG) a comunei a fost inclusă pe un proiect de finanțare europeană prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF). În trecut s-au efectuat măsurători de teren, astfel că toate imobilele au fost incluse în CF, iar acum toate sunt înregistrate în sistemul celor de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Cei din consiliu au subliniat că este foarte importantă poziționarea certă a terenurilor din zona de servicii și zona industrială. În nordul comunei, în zona industrială situată între pârâul Beregsău și Centura Municipului Timișoara se vor efectua demersuri pentru a intra in posesia terenului aferent drumului colector in vederea construirii acestuia.
În ședința de consiliu s-a decis și realizarea unui sistem de supaveghere cu camere video, wireless solar, a zonelor sensibile, unde se depoziteaza în mod frecvent gunoi. Se va elabora un proiect de trafic rutier la nivelul întregii Comune, se vor monta camere de luat vederi în intersecții, radare fixe și noi calmatoare de viteză.
Din ședința consiliului local reiese clar că administrația a încetinit proiectele culturale (fără să le neglijeze), accelerând proiectele pentru infrastructura rutieră, respectiv învățământ.
1
2

Comments

comments