Alarmă în Dumbrăvița
Alarmă în Dumbrăvița
Posted by Corina Cocoreanu on 7th November 2018
| 284 views

Miercuri 7 noiembrie 2018, în jurul orei 10, în Dumbrăvița a avut loc un exercițiu de verificare a sirenelor de alarmare publică, prin care a fost emisă o alarmă la dezastre.

Cetățenii trebuie să cunoască semnificația semnalelor de alarmare specifice acestui exercițiu după cum urmează :

  1. ALARMĂ AERIANĂ – 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.
  2. ALARMĂ LA DEZASTRE – 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.
  3. PREALARMĂ AERIANĂ – 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.
  4. ÎNCETAREA ALARMEI – pt. terminare exercițiu – Sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 1 minut.

Vă reamintim ca acest exercițiu de alarmare civilă se desfășoară la nivel național în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

Comments

comments