295 de dumbrăvițeni vor plăti gunoiul de 3 ori mai scump decât ceilalți consăteni
295 de dumbrăvițeni vor plăti gunoiul de 3 ori mai scump decât ceilalți consăteni
Posted by Corina Cocoreanu on 6th December 2018
| 445 views

Proprietarii care nu și-au reînoit contractul cu Societatea Retim plătesc, din această lună, taxa specială de salubrizare, stabilită prin hotărâre de Consiliu Local. Este vorba de 9,5 lei +TVA, sumă percepută, lunar, pentru fiecare persoană din gospodărie. Vestea și mai proastă pentru acești dumbrăvițeni este că din luna ianuarie taxa este și mai mare, de 10 lei + TVA pentru fiecare persoană.

Primăria Dumbrăvița face un apel la cei în cauză și îi informează că scapă de această taxă în momentul în care semnează noul contract. Taxa specială de salubrizare nu se mai percepe din data de 1 a lunii următoare celei în care noul contact este semnat.

Societatea de salubrizare a început campania de reînoire a contractelor pentru acest serviciu încă din luna aprilie a acestui an, cu o acțiune “din ușă în ușă” prin comună a angajaților Retim, pentru a-i informa pe proprietari de modificarea contractului. Modificarea constă în plata gunoiului menajer în funcție de numărul de persoane din casă, și nu pe gospodărie, cum era anterior. Până în luna septembrie, angajații Retim au fost prezenți săptămânal în Dumbrăvița, pentru ca oamenii să nu de mai deplaseze până în Timișoara, la sediul societății, ca să semneze noul contract.

Conform legislației în vigoare, societatea de salubrizare este obligată să colecteze tot gunoiul menajer, chiar dacă unii proprietari nu au semnat contractul, iar banii și-i recuperează de la primărie.

Lista cu persoanele care nu și-au reînoit contractul cu Retim se găsește la avizierul primăriei.

 

Comments

comments