Autorul seriei ROMANIANS ARE COMING vine la Timisoara
Autorul seriei ROMANIANS ARE COMING vine la Timisoara
Posted by arpad on 20th April 2015
| 1042 views

afis romanians micSeria de televiziune ROMANIANS ARE COMING difuzata de CHANNEL 4 in Marea Britanie a creat controverse si reactii in randul compatriotilor nostri care-si duc traiul in Anglia. Situatia a escaladat cu demonstratii in fata sediului televiziunii britanice,   implicarea ambasadei Romaniei si replici de anvergura in media din patrie.

Asociatia Documentor l-a invitat in Timisoara pe JAMES BLUEMEL, autorul seriei ROMANIANS ARE COMING si, in premiera in ROMANIA, va proiecta integral seria in cadrul actiunii OPEN DOCUMENTARY SESSION 2015.

Vineri, 24 aprilie incepand cu ora 10:00 in sala ovala, City Business Centre, str. C. Brediceanu nr. 10 (Piata 700) Timisoara, organizam simpozionul “IMAGINE SI PREJUDECATA”. In prezenta lui James Bluemel, autorul controversatei serii de televiziune ROMANIANS ARE COMING, difuzata pe Channel 4, intr-o dezbatere alaturi de reprezentanti ai societatii civile, analisti media, politicieni, presa si profesionisti din domeniul audio-vizualului vom aborda tema imaginii Romaniei peste hotare in fata prejudecatilor, stereotipurilor si realitatii.

In aceeasi zi incepand cu ora 20:00, in premiera in Romania vom proiecta integral seria “ROMANIANS ARE COMING”. Proiectia va fi urmata de Q&A si va avea loc la Centrul cultural Ambasada, str. Anton Seiller nr. 2, Timisoara. Intrarea libera.

O zi inainte, joi 23 aprilie, OPEN DOCUMENTARY SESSION 2015 debuteaza cu o seara dedicata filmului documentar care abordeaza intr-o anumita masura fenomenul muzical. Sub titlul EURO PUNKO VIZIUNE, se vor proiecta in premiera in Timisoara trei filme documentare cu PUNK, cu VIZIUNE, cu cativa EURO, despre unele personaje care au parte de esec, altele care au parte de succes si unele care inca n-au parte de nimic.

De la ora 18:00 in prezenta autorului OGNJEN GLAVONIĆ se va vedea ZIVAN MAKES A PUNK FESTIVAL, Serbia, 2014 urmat de la ora 20:00 de HIJACKING EXIT, Romania, 2015 in prezenta autorului FLAVIUS BAICAN.

De la ora 21:00  se va proiecta THE PUNK SYNDROME, Finlanda, 2012. Nimeni nu banuia in perioada cand filmul participa si castiga premii la festivaluri ca trupa care este subiectul filmului avea sa devina reprezentanta Finlandei la EUROVISION 2015

Proiectiile sunt urmate de Q&A si vor avea loc la centrul cultural Ambasada, str. Anton Seiller nr. 2, Timisoara. Intrarea libera. Evenimentul este sustinut de Centrul National al Cinematografiei si Consiliul Judetean Timis.

Asociatia Documentor
Asociatia Documentor reprezinta autorii si producatorii de film documentar din Romania, membrii săi sunt personalităţi ale filmului documentar românesc, unii dintre aceştia activând în ţară, iar alţii în străinătate.

Incepand cu anul infiintarii 2007, Asociatia Documentor a organizat in fiecare an cate un eveniment major, in parteneriat si cu participare internationala de prestigiu, in domeniul filmului documentar. La initiativa si impreuna cu Asociatia Documentor, Discovery Campus, Eurodoc, Documentary Campus, Sunny Side of The Doc sau ESoDoc, entitati recunoscute in lumea filmului documentar au adus in Romania experti, programe de formare, simpozioane si workshop-uri care au contribuit direct la dezvoltarea filmului documentar din Romania si a sectorului de producatori independenti.

http://www.docu-mentor.ro/
https://www.facebook.com/pages/DocuMentor/494399267295882?fref=ts

Comments

comments