Compania Continental ne promite ca va reduce perceptia mirosului in Dumbravita si Timisoara
Compania Continental ne promite ca va reduce perceptia mirosului in Dumbravita si Timisoara
Posted by Jimmy on 4th June 2015
| 1275 views

Avem plăcerea să vă invităm miercuri, 3 iunie 2015, la inaugurarea proiectului pilot pentru reducerea perceptiei mirosului in perimetrul fabricii de anvelope – așa suna invitația primită la adresa redacției din partea fabricii de Continental Anvelope Timișoara, deci era normal ca și Dumbrăvița TV să își facă prezența la nemții care poluează aerul orașului, …. ne scuzați cauzeaza un ușor disconfort.

Așadar miercuri Continental Anvelope a inaugurat cea mai recentă tehnologie de tratare a emisiilor olfactive în fabrica din Timișoara, o investitie de peste 10,5 milioane de euro în tehnologiile cu plasmă rece și Oxidare Termică Regenerativă. Investiția se concentrează pe reducerea percepției mirosului specific producției de anvelope în perimetrul adiacent fabricii, deci promite să rezolve marea nemulțumire a timișorenilor din zonele UMT, Modern, Fabric, Lipovei, Take Ionescu dar și a dumbrăvițenilor, căci din păcate mirosul de cauciuc afectează și locuitorii celei mai bogate comune din Romania.

conti 1
Continental se mândrește că investit peste 370 milioane de euro în aproape 15 ani și are peste 2.300 de angajați în fabrica de anvelope din Timișoara. Continental Anvelope Timișoara a livrat, până acum, peste 150 milioane de anvelope clienților săi din Europa și din întreaga lume.
“Fabrica noastră din Timișoara are o importanță strategică în cadrul Continental, de aceea implementăm aici cele mai moderne tehnologii de care dispunem”, a declarat Nikolai Setzer, directorul diviziei de Anvelope și membru în Consiliul Executiv al Continental.
”Ne consolidăm eforturile de reducere a impactului activității fabricii asupra comunității și, în același timp, vizăm dezvoltarea calității produselor fabricate în Timișoara. Această soluție reprezintă una din cele mai moderne tehnologii implementate de Continental pentru protecția mediului.” a explicat Klaus Ohlwein, directorul Continental Anvelope Timișoara.
După explicația celor de la Continental, principiul de operare al soluției tehnice, ”Oxidare Non-Termică – Tehnologie cu Plasmă Rece”, constă într-un curent alternativ ce generează un câmp de plasmă care descompune oxigenul și apa din aer în radicali de oxigen. Se produce o reacție de oxidare la contactul cu aerul din procesul de producție, care la rândul ei neutralizează moleculele de miros rezultate în procesul de vulcanizare a anvelopelor. În plus, compania va instala în aria de Mixing un echipament denumit ”Oxidare Termică Regenerativă” (RTO). Acesta va distruge compușii organici volatili apăruți în cadrul procesului de producție prin oxidarea lor la temperatură înaltă.

conti 2
Să vedem, adică să simțim dacă investiția întra-adevăr și-a făcut efectul, căci reprezentanții fabricii au promis autortăților locale că până în luna noiembrie 2015 locuitorii din zona nu o să mai fie afectați de mirosul irespirabil ce le afectează sănătatea…

Reporter: Arpad Laszlo
Imagine: Emeric Szabo

Comments

comments