Două zile cu film și teatru la Casa Artelor din Timișoara
Două zile cu film și teatru la Casa Artelor din Timișoara
Posted by Jimmy on 18th January 2018
| 377 views

Se anunță vreme bună la Casa Artelor. Vreme bună pentru iubitorii de teatru și film. Și asta pentru aceștia au parte de program tentant în zilele care urmează. Joi, 18 ianuarie, de la 19.30, în sala StudioArt are loc proiecția filmului “Marița” – debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime – un eveniment organizat de “Marele ecran”.

Inclus în secţiunea competiţională „East of the West” a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, unde a câştigat Marele Premiu al Juriului FEDEORA, „Marița” îl are în centru pe tânărul Costi (Alexandru Potocean). Sătul de propriile probleme de cuplu, i se face brusc dor de poveștile tatălui său (Adrian Titieni), astfel ca se hotărăște să treacă pe la el și să meargă împreună de sărbători la mama și frații lui, cu toate că niciunul dintre ei nu-și dorise asta.marita_afis

„Provocarea acestui road-movie a fost să reușesc să surprind un moment de trecere din existența fiului, momentul desprinderii de tată, un individ tragicomic care s-a lăsat tot timpul purtat de viață. Miza a fost ca spectatorii să petreacă suficient timp cu tatăl, să se familiarizeze atât de mult cu prezența și cu poveștile lui, încât să li se pară lor înșile greu să se despartă de el”, declară regizorul Cristi Iftime.

Cu o imagine semnată de Luchian Ciobanu, filmul îi are în distribuție pe actorii Alexandru Potocean, Adrian Titieni, Lucian Iftime, Victoria Cociaș, Andrei Huțuleac, Bogdan Dumitrache, Ana Ciontea.
Biletele, în valoare de 10 lei, sunt disponibile, în locație, înainte de începerea proiecției.

Vineri , în 19 ianuarie, de la ora 19.00, tot în sala StudioArt, actorii Flavius Retea, Romeo Ioan, Ionuț Iova și Raul Gîrliștean propun o nouă reprezentație a spectacolului “Prometeu rău înlănțuit” – un concept semnat Romeo Ioan, după Andre Gide.

“Am numit-o o piesă de teatru în alb-roșu- negru tocmai pentru că, acestea sunt predominatele cromatice ale acestui…. “gând” al meu. Este o poveste pe care eu am creat-o simțind și știind cât de important este elementul vizual în crearea unei povești, a unor senzații, a unor stări. Dincolo de acest lucru însă, cei care vin să vadă întâmplarea teatrală de vineri seara, au șansa să trăiască un spectacol viu, care crește și se transformă mereu. Cred că acesta este și lucrul care face acest spectacol să fie unic.” spune Romeo Ioan, creatorul spectacolului.

Intrarea la reprezentația de vineri este liberă.

Comments

comments