Dumbravita comemoreaza 126 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu
Dumbravita comemoreaza 126 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu
Posted by Andrei Guler on 15th June 2015
| 1546 views

Luni 15 iunie 2015, cetatenii comunei Dumbravita au cinstit cum se cuvine memoria marelui nostru poet roman MIhai Eminescu. Asadar cu ocazia implinirii a 126 de ani de la moartea marelui Eminescu, dumbravitenii au depus coroane de flori la bustul poetului, care este amplasat in fata Scolii Gimnaziale din Dumbravita.
Acest eveniment a devenit deja o traditie in comuna noastra si la fel ca in fiecare an , a fost organizat cu sprijinul familiei Sperlea, care se dedica cu mult drag in actiunile dedicate reprezentantilor de seama ai literaturii .

eminescu
La comemorare, au fost prezenti viceprimarul comunei d-l Arpad Miklos, preotii confesiunilor ortodoxe si catolice din comuna, d-na Ildiko Denes , directoarea adjuncta a Scolii Gimnaziale din Dumbravita , elevi si alti invitati.
Dupa cuvantarea familiei Sperlea, elevii scolii gimnaziale din Dumbravita, au cantat si au recitat din poeziile lui Mihai Eminescu, iar la finalul evenimentului cei prezenti la fata locului, au fost gratulati cu diplome care au fost inmanate de d-l Constantin Sperlea.
Nu au fost uitati nici scriitorii Petofy Sandor si Ioan Slavici, ale caror busturi se afla tot in fata Scolii Gimnaziale din Dumbravita, unde , de asemenea au fost depuse coroane cu flori.

Comments

comments