Dumbrăvița dansează Flamenco de 8 martie
Dumbrăvița dansează Flamenco de 8 martie
Posted by Corina Cocoreanu on 5th March 2018
| 402 views

Spectacol flamenco 8 martie Dumbravita

În cadrul Zilelor Culturii Spaniole, eveniment organizat de Consulatul Onorific al Spaniei în Timișoara, au loc o serie de evenimente dedicate artei flamenco, iar Dumbrăvița are privilegiul de a fi aleasă, să găzduiască în incinta Sălii Polivalente un spectacol deosebit de Flamenco, care se va desfășura în data de 8 martie, cu începere de la ora 18. Artiștii care vor performa pe scena dumbrăvițeană, provin din Spania și se numesc: Julian Lorenzo Herrero, Violeta Barrio Collando și Jose Manuel Gomez Castillo.  În deschiderea evenimentului pe scena  Sălii Polivalente din Dumbrăvița vor evolua ansamblurile de dansuri populare, ale Căminului Cultural Dumbrăvița. Intrarea va fi gratuită.

Flamenco este dansul senzualităţii şi seducţiei, al suferinţei şi bucuriei. Flamenco reprezintă un stil de viaţă, este o artă veche şi profundă, o armonie între ţinută (dejado), ritm (compas) şi singurătate (soledad). Combinaţia devine şi mai interesantă, pentru că mişcările sunt, de la talie în jos, „de pământ”, cu lovituri puternice şi ritmate de step cu tocurile pantofilor, iar de la talie în sus, ele sunt mlădioase.

Tot în cadrul Zilelor Culturii Spaniole, în Timișoara vor avea loc mai multe evenimente dedicate artei spaniole flamenco. Așadar marți 6 martie, la ora 12, în Sala Festivă a Liceului Teoretic ” Jean Lois Calderon”, va avea loc un Moment de Artă Flamenco și tot marți dar la ora 18, în Sala Studio a Casei Artelor din Timișoara de pe str. Augustin Pacha nr.8, se va desfășura un Atelier Practic de Artă Flamenco.

De asemenea , miercuri 7 martie de la ora 12, în Amfiteatrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara, va avea loc un spectacol de flamenco.

Comments

comments