Dumbravita este beneficiara unui Centru de zi pentru ingrijirea copiilor, la standarde internationale
Dumbravita este beneficiara unui Centru de zi pentru ingrijirea copiilor, la standarde internationale
Posted by admin on 22nd December 2015
| 2069 views

Astăzi, în cadrul Primăriei Dumbrăvița a avut loc o conferință de presă privind finalizarea implementării proiectului CENTRU DE ZI PENTRU ÎNGRIJIREA COPIILOR ÎN COMUNA DUMBRĂVIȚA. Cei care au conferențiat pe această temă au fost primarul comunei Dumbrăvița , domnul Victor Malac și Managerul de proiect domnul Constantin Nicolae.

Comuna Dumbrăvița în parteneriat cu Municipiul Timișoara în calitate de lider de proiect, au derulat prin contractul  de finanțare nerambursabilă , proiectul CENTRU DE ZI PENTRU ÎNGRIJIREA COPIILOR ÎN COMUNA DUMBRĂVIȚA, elaborat în cadrul programului operațional REGIO.

Contractul de finanțare este semnat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR) și are o valoare totală de 7.898.468 lei din care asistența nerambursabilă din partea Uniunii Europene este de 5.653.417 lei.

Execuția lucrărilor de construcție a fost câștigată prin licitație publică, de către firma SC. TEHNOCER S.R.L. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 16.06.2014, iar la finalul lunii decembrie 2015, lucrările se vor finaliza.

Clădirea Centrului de zi din Dumbrăvița are o suprafață utilă de 2570 mp și dispune de spații educaționale pentru 216 copii. Beneficiarii direcți ai Centrului de Zi  sunt copiii cu dizabilități, familiile defavorizate și familiile monoparentale.

Finalizarea acestui proiect important pentru comuna noastră, va atrage după sine , îmbunătățirea condițiilor de trai a copiilor și a familiilor acestora,îmbunătățirea procesului educațional și nu în ultimul rând asigurarea a 45 de noi locuri de muncă  pentru dumbrăvițeni.

 

cen

Comments

comments