Electroruga de Buzad – un festival cu meștesugari, artiști și muzică de calitate aproape de Dumbrăvița
Electroruga de Buzad – un festival cu meștesugari, artiști și muzică de calitate aproape de Dumbrăvița
Posted by arpad on 13th June 2018
| 630 views

Electroruga de Buzad  se va desfășura în perioada 1-2 septembrie 2018 și este un festival care îmbină muzica bună cu obiceiuri tradiționale, autentice, ale locului. Totul se întâmplă in peisajul de poveste, aflat la poalele Dealurilor Lipovei. Evenimentul, care durează 2 zile, are loc în weekendul imediat următor Rugii de la Buzad, la The Village și vă oferă muzică de calitate, posibilitatea explorării zonei și înțelegerii modului în care locuiesc și trăiesc oamenii locului, relaxare și distracție.

electroruga Afis General“Primăria Bogda încurajează inițiativele de dezvoltare ale zonei, ne bucurăm și sprijinim organizarea evenimentelor care aduc turiști pentru că ne dorim ca Buzadul să devină o destinație de recreere pentru cât mai mulți orășeni”, a declarat viceprimarul Iasmin Iovănuț. Festivalul rural Electroruga propune concerte, vizite ghidate ale zonei și ale caselor care își deschid porțile vizitatorilor, a intervențiilor din cadrul REGIO EARTH și o alee a artelor și meseriilor, respectiv a produselor locale.
“Dorim sa promovăm în cadrul festivalului producătorii locali, care să poată expune și vinde produse tradiționale, sa oferim participanților o experiență autentică prin posibilitatea de cazare în casele sătenilor”, spune Cristian Philipp, organizator al festivalului, pentru că în toate aceste evenimente organizatorii iși doresc să implice foarte mult oamenii locului, adăugînd: “Suntem siguri că sătenii din Buzad și din împrejurimi ne vor fi alături și ne vor sprijini în activitățile ce se vor desfășura în măsura în care ei se vor implica alături de organizatori pentru promovarea acestei minunate zone.”

Festivalul propune două zile în natură, deconectare de realitatea cotidiană (fără semnal GSM), o combinație unică de muzică de calitate, mâncare sănătoasă, activități faine, explorare a minunatei zone deluroase din Buzad, aer curat și petrecere cu artiști din țară și străinătate. Prima zi este dedicată muzicii electronice și este pusă în scenă de o serie de artiști, dintre cei mai buni ai genului, unii dintre ei aflați pentru prima dată în România.

Line-up 1 septembrie (4 p.m – 6 a.m.): NO PAME LIVE, JFB, MC XANDER LIVE, B.A.U. LIVE, ENEI (CRITICAL MUSIC), DC BREAKS & LOAD STAR PRESENTS OPPOSITION, THE HERBALISER LIVE și mulți alții, printre care încă un headliner care va fi anunțat la începutul lunii august. Line-up-ul este alcătuit cu sprijinul TM BASE. Ziua a doua, STREET SPIRIT, aduce în fața publicului o serie de performance-uri inedite puse în scenă de artiști stradali din toată lumea. Line-up-ul este alcătuit cu sprijinul Asociației londoneze THE BUSKING PROJECT.

Pe parcursul celor două zile, participanții vor avea ocazia de a se implica într-o serie de activități inedite, grupate sub forma unor ateliere creative, precum: SCRATCHING cu JFB, tehnici de improvizație teatrală, proiecții TIMISHORT, ciobăneală, produs ceaiuri și uleiuri, confecționat măști tradiționale, cusut tradițional, caligrafie, făcut noduri.

Pe toată perioada festivalului vom avea o alee a producătorilor locali din Timiș și Arad care își vor expune și comercializa produsele. O parte din locuitorii buzădeni vor caza în regim BNB orășeni de a avea experiența unei nopți dormite la țară. Transportul în cele două zile este asigurat prin autobuze puse la dispoziție de organizatori, patru dintre ele fiind amenajate ca PARTY BUS, cu DJ locali cunoscuți.

Biletele la eveniment sunt puse în vânzare începând de astăzi, 15 mai 2018 și se ridică la prețul de 99 lei pentru întreg festivalul. Acest preț este valabil până la finele lunii mai și va crește gradual până la data evenimentului, când ziua de festival va fi 99 de lei pentru 1 septembrie și 79 de lei pentru 2 septembrie.

Comments

comments