ESTE OFICIAL!!! Stadionul din Dumbrăvița va avea o nouă denumire
ESTE OFICIAL!!! Stadionul din Dumbrăvița va avea o nouă denumire
Posted by arpad on 14th August 2018
| 550 views

După ce echipa lor favorită a promovat în Liga 3, iubitorilor fotbalului dumbrăvițean li se pregătește o surpriză. Vineri, înaintea meciului de prezentare cu AFC Ripensia Timișoara de la ora 18, se va dezveli placheta cu noua denumire a stadionului de pe strada Mihai Eminescu 73, care va purta numele lui Ștefan Dobay. Poate puțini știu, dar legendarul fotbalist de etnie maghiară s-a născut în anul 1909 chiar în comuna Dumbrăvița!

stadion dumbravita
Placheta veche a fost deja demontată

Poreclit “Calul”, atacantul a debutat la nici 16 ani în tricoul celor de la Unirea Timișoara, apoi au urmat Sparta Unirea CFR Timișoara și Banatul Timișoara. În 1930 s-a transferat la Ripensia, unde au urmat pentru el 10 ani glorioși, marcând 127 de goluri în cele 153 de partide, dar adunând și 10 trofee: 4 titluri de campion, 2 Cupe ale României și 4 titluri de golgheter. După plecarea de la “Ripi”, a mai jucat pentru KAC Cluj-Napoca și Törekvés SE din Budapesta. A devenit antrenor jucător la Mediaș, continuându-și cariera la CFR Constanța, Dezrobirea Constanța, Locomotiva Tîrgu Mureș, Flacăra Mediaș, Dinamo București, CCA București, ASM Lugoj, Flamura Roșie UTA Arad, Locomotiva Cluj-Napoca, CFR Cluj și ultima dată la Minerul Bălan în 1968. A strâns 41 de selecții în prima reprezentativă a României, marcând 20 de goluri. S-a stins din viață în anul 1994, la vârsta de 84 de ani în municipiul Tîrgu Mureș.

Două meciuri cu două cluburi legendare din România
Marți, 14 august, de la ora 18, ACS Dumbrăvița va disputa un meci de pregătire cu campiona provinciei AFC UTA Arad (Liga 2), apoi vineri, pe data de 17 august, de la ora 18, elevii lui Sorin Bălu vor juca un ultimul meci de verificare – înainte de debutul în Liga 3 – cu Ripensia Timișoara (Liga 2), cea mai bună echipă din România interbelică.

Comments

comments