EXCLUSIV: Ce spun cei de la CJ Timiș și ADR Vest despre proiectul “4 benzi în Dumbrăvița”
EXCLUSIV: Ce spun cei de la CJ Timiș și ADR Vest despre proiectul “4 benzi în Dumbrăvița”
Posted by arpad on 7th March 2018
| 431 views

La începutul săptămânii s-a semnat contractul pentru modernizarea și lărgirea la 4 benzi a drumul județean ce leagă Timișoara de Autostrada A1, prin Dumbrăvița. Investiția se va realiza din finanțare europeană prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020.

Așadar, Consiliul Județean Timiș, prin președintele Călin Dobra și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), prin directorul general Sorin Maxim au semnat contractul pentru proiectul „Modernizarea  DJ 691: lărgirea la 4 benzi a sectorului Km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (Km 12+975)”.dumbravita case
Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanțare vizează modernizarea drumului județean 691, care face legătura între Timișoara și Autostrada A1, prin localitatea Dumbrăvița. Acesta va fi lărgit la 4 benzi de circulaţie, cu păstrarea traseului actual. Implementarea acestuia se va face pe parcursul a 56 de luni.

Cei 10,25 kilometri de drum județean modernizat în cadrul acestui proiect vor deservi minim 350.000 de locuitori. Pe lângă modernizarea traseului de drum, proiectul vizează reabilitarea trecerii de cale ferată din Giarmata, realizarea a 6 sensuri giratorii noi și reamenajarea a încă 6, montarea a 181 de indicatoare de circulație, a 11 borne kilometrice, relocarea a 12 stații pentru mijloacele de transport și construirea unui refugiu auto.

Proiectul are o valoare totală de 17,27 milioane euro din care, finanțarea nerambursabilă este de 14,29 milioane euro, iar contribuția beneficiarului este de 2,98 milioane euro. Cofinanțarea acestui proiect este asigurată prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 – prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.

Comments

comments