Festivalul Etniilor se tine in vecinatatea localitatii Dumbravita
Festivalul Etniilor se tine in vecinatatea localitatii Dumbravita
Posted by arpad on 5th June 2015
| 1035 views

Vă așteptăm duminică la noi la orele 15:30 la un spectacol anual, a cărui amploare atinge cele mai frumoase cote la el acasă – adică pe Aleea Etniilor din Muzeul Satului Bănățean Timișoara.

Pe lângă programul folcloric artistic, un spectacol în sine este imaginea mai multor etnii în porturi populare, făcând ”ocolul pământului” prin Muzeul Satului Bănățean, în frunte cu Fanfara de la Recaș.festivalul etniilor 2015

Etnia gazdă a acestei a XV-a ediții va fi cea ucreanineană cu reprezentanții săi și cu formațiile artstice de la Bălcăuţi, jud. Suceava și Știuca, jud. Timiș. De asemenea, la orele 17.00 pe scenă vor urca formațiile: germană din Variaș (Timiș), sârbească din Becicherecul Mic (Timiș), maghiară din Tormac (Timiș), armănească din Kogălniceanu (jud. Constanța), cehă din Gârnic (Caraș-Severin), rromă din Măguri (Timiș) și Corul evreiesc din Timișoara.

O asemenea paradă nu trebuie ratată, mai ales pentru că oglindește particularitatea acestei regiuni și mai ales a Timișoarei – multiculturalitatea, conviețuirea și diversitatea. O diversitate care nu vine din manualele contemporane de management, ci una care a existat înaintea noastră, una vie și firească.

Sursa: LiveTimisoara.ro

Comments

comments