FOTO: Dumbrăvița a rămas fără secretar, inițial a refuzat să-și înregistreze destituirea! Avem comunicatul oficial din partea Prefecturii Timiș
Posted by arpad on 24th April 2019

Victor Malac, primarul comunei Dumbrăvița și consilierii locali din cadrul Consiliului Local Dumbrăvița au sesizat Comisia de Disciplină de la nivelul Instituției Prefectului Județul Timiș cu privire la presupusele abateri disciplinare ale Ramonei Diana Marinchi, secretarul unității administrativ–teritoriale. Urmare a acestei sesizări, în data de 10 aprilie 2019, s-a întrunit Comisia de Disciplină – care a analizat atât sesizările, cât și apărarea formultă de doamna secretar. Urmare a ședinței Comisiei de Disciplină s-a întocmit Raportul Final prin care se constată că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art. 77, alin. 2, din Legea 188/1999 privind Statutul Funcționarilor Publici, respectiv destituirea secretarului din funcția publică – se arată în comunicatul de presă transmis redacției DumbravitaTV.ro de către Instituția Prefectului.
Raportul final al Comisiei de Disciplină a fost comunicat primarului comunei Dumbrăvița, care are obligația legală de a-l pune în executare, respectiv de a emite Dispoziția privind destituirea din funcția publică de conducere a doamnei Marinchi Ramona Diana- secretarul comunei.

În data de 22 aprilie 2019, primarul comunei Dumbrăvița a sesizat Instituția Prefectului cu privire la faptul că și-a îndeplinit obligația legală de a emite dispoziția, însă Ramona Diana Marinchi a refuzat să o înregistreze în Registrul special această dispoziție, la fel refuzând să înregistreze și alte dispoziții care o privesc. Totodată, primarul comunei Dumbrăvița a cerut sprijinul Corpului de Control al Prefectului pentru a debloca activitatea instituției pe care o conduce.

În consecință, în data de 23 aprilie 2019, Corpului de Control al Prefectului s-a deplasat la sediul Primăriei Dumbrăvița, în vederea medierii acestei situații, precum și pentru a efectua un control tematic privind activitatea primarului și a secretarului în perioada 2016 – prezent. S-a constatat faptul că dispoziția de destituire a secretarului, precum și alte dispoziții care privesc secretarul, nu sunt înregistrate și nici comunicate Prefectulului, potrivit prevederilor legale.

În momentul în care i s-a pus în vedere să înregistreze toate dispozițiile emise de primar pe care nu le-a înregistrat până în acest moment, secretara a refuzat, refuzând totodată să predea Registrul Unic și ștamplilele instituției.

Urmare a acestui refuz, primarul a convocat o comisie formată din reprezentanți ai Primăriei Dumbrăvița și a cerut ajutorul organelor de Poliție, în vedere sigilării biroului secretarului instituției în care se aflau registrele și ștampilele.

DumbravitaTV.ro