FOTO: Se conturează sala polivalentă din Dumbrăvița
FOTO: Se conturează sala polivalentă din Dumbrăvița
Posted by arpad on 16th April 2015
| 1984 views

După cum a anunțat Behela TV în vara anului trecut, în parteneriat cu localitatea înfrățită, Szentes din Ungaria, Dumbrăvița a câștigat un nou proiect european prin Programului de Cooperare Transfrontalieră  Romania-Ungaria. Titlul proiectului este ”Sport,un instrument de dezvoltare turistică transfrontalieră”, sub acronimul Sport-Tourism.sala polivalenta dumbravita

Comitetul Comun de Cooperare a hotarat adminterea proiectului  lansat de comuna Dumbravita în parteneriat cu municipiul Szentes din Ungaria, pe  apelul de propuneri HURO/1101, pe măsura 2.1.3. – Dezvoltarea turismului, cu finanțarea ramasă din sesiunea 2007-2013.

Prin acest proiect în Dumbrăvița se va construi o sală polivalentă iar în localitatea Szentes se va reabilita un obiectiv turistic, mai exact ștrandul din localitate. Scopul proiectului este de a încuraja și dezvolta relațiile si evenimentele tutristice dintre cele doua localități dar mai ales dintre județele Timiș, respectiv, Csongrad.

Termenul de implementarea a proiectului este relativ scurt și are ca limită luna 31 iulie 2015, astfel că firma timișoreană AGMA Tiucă Construct ar trebui să se grăbească… dar din câte se pare lucrările sunt în grafic.

Proiectul a fost așteptat cu mult interes la Dumbravita deoarece activitățile turistice și sportive sunt diverse și comuna are nevoie de o sală polivalentă. Valoarea totală a bugetului aprobat este de 2.143.351,33 EUR. Suma FEDR acordate nu poate depăşi valoarea maximă de 1.417.977,88 EUR

Dumbrăvița, ca lider de proiect, va primi de la autoritatea de management suma de 750.000 EUR  iar restul de 44.46% până la 1.357.495 EUR  vor fi suportați din bugetul local.

Suprafața construită  la sol a construcției propuse este de 1950,5 mp. Suprafața desfașurată este de 2244 mp. Aria utilă este de: 2062,1 mp.

Conform http://primaria-dumbravita.ro în sală se pot desfașura meciuri de baschet, handbal, volei, tribuna va avea o capacitate de cca. 350 de locuri cu posibilitatea de extensie. De asemenea, echipa de tenis de masă CS Dumbrăvița va disputa meciurile oficiale în noua sală de sport.

DumbravitaTV.ro
Primaria-Dumbravita.ro
BehelaTV.ro

Comments

comments