FOTO/VIDEO: Centrul de zi pentru îngrijirea copiilor din Dumbrăvița a fost inaugurat
FOTO/VIDEO: Centrul de zi pentru îngrijirea copiilor din Dumbrăvița a fost inaugurat
Posted by admin on 31st December 2015
| 3932 views

În data de 30 decembrie 2015, s-a inaugurat Centru de zi pentru îngrijirea copiilor în comuna Dumbrăvița. Clădirea centrului este rezultat al proiectului implementat de Comuna Dumbrăvița împreună cu Municipiul Timișoara în cadrul Regio – Programul Operaţional Regional 2007-2013, subdomeniul: Polul de Creștere Timișoara.

În paralel cu finalizarea clădirii centrului de zi care reprezintă un indicator de proiect, cu o suprafață utilă de 2570,91 mp, dispus în regim P+1E cu spații educaționale pentru 216 copii, s-a facut achiziționarea dotărilor necesare funcționării: mobilier, calculatoare, dotări audio, video, copiatoare, dotări pentru curățenie și pentru bucătărie.

IMG_7276
Din punct de vedere al funcționalității, clădirea este împărțită în nouă grupuri de lucru. Grupurile de lucru cuprind atât holuri, vestiare, săli de grupe, dormitoare cât și săli de mese individuale pentru fiecare grup de lucru în parte, și grupuri sanitare pentru copii și personal. Fiecare grup de lucru, cuprinde și un oficiu de preluare și porționare a hranei asigurate prin sistem de cattering.

Copiii vor beneficia de îngrijire specializată, activităţi educative, spaţiu de joacă şi relaxare, consult medical, masă, consilierea psihologică desfăşurată într-un cabinet specializat de consiliere. S-a obținut Certificarea Compartimentului Social din Primăria Dumbrăvița ca furnizor de servicii sociale și s-au demarat acțiunile pentru îndeplinirea tuturor indicatorilor. Personalul ce va activa în Centrul de zi, va fi personal calificat în domeniile specifice activităţilor de asistenţă socială, medicală, îngrijire copii, educaţie copii şi de asemenea personalul administrativ al Centrului. Astfel se vor oferi servicii de înaltă calificare şi specializare în acest domeniu. Programul de funcţionare a Centrului va fi stabilit în conformitate cu regulamentul de funcţionare şi legislaţia în vigoare.

This slideshow requires JavaScript.

 

Comments

comments