GALERIE FOTO: Ziua Învățătorului, sărbătorită la Școala Gimnazială Dumbrăvița
GALERIE FOTO: Ziua Învățătorului, sărbătorită la Școala Gimnazială Dumbrăvița
Posted by Corina Cocoreanu on 5th June 2019
| 385 views

La sala festivă a Școlii Gimnaziale din Dumbrăvița a avut loc o manifestare prin care a fost marcată Ziua Învățătorului, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 iunie, demers prevăzut prin Legea Educației.

Cu acest prilej, mai mulți elevi, îndrumați de profesorii Margareta Cândea, Crina Berbentea și Corneliu Dragomir, au prezentat programe artistice dedicate tematicii evenimentului și a fost evocată amintirea dascălului și preotului Gheorghe Lazăr, primul dascăl care a format prima școală cu predare în limba română, și anume Școala Sfântul Sava din București.

Tot în acest cadru festiv a fost lansat și numărul 21 al revistei școlare ÎMPREUNĂ, care a împlinit 10 ani de când apare neîntrerupt, fiind una dintre puținele publicații școlare, la care scriu și elevii cu cerințe educaționale speciale, aparținând mai multor școli gimnaziale din județul Timiș.

Această activitate a constituit momentul final al proiectului eTWINNING ” Anul european al patrimoniului cultural”, proiect inclus în Calendarul activitățilior educative școlare și extrașcolare al Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

La activitățile acestui proiect au participat mai multe școli din județul Timș dintre care amintim:

Școala nr. 24 Timișoara, Școala nr .7 Timișoara, C.Ș.E.I. Paul Popescu Neveanu Timișoara sau Școala Generală din Pișchia.

Instituțiile școlare din România participante sunt: Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure, Centrul Școlar ” LACRIMA” din Unirea jud. Mureș și Școala Profesională Medieșu Auriu din jud. Bistrița-Năsăud, pe lângă care au mai luat parte și instituții școlare și educaționale din țări precum Turcia, Ucraina, Bulgaria și Italia.

Lansat în 2005, drept componenta fundamentală a programului eLearning al Comisiei Europene, eTWINNING este parte integrantă a ERASMUS+, Programul U.E. pentru Educație, Formare, Tineret și Sport din 2004.

Comments

comments