Investiții de peste 1.8 milioane de euro în zona de vest din fonduri europene
Posted by arpad on 16th November 2017
| 318 views

În luna august a început implementarea proiectului, care reunește patru parteneri: Regia Publică de Drumuri Serbia – lider de proiect, localitățile Jimbolia din România, Kikinda din Serbia și Asociația pentru Dezvoltare Socio-Economică Regională a Banatului tot din Serbia, iar în data de 15 noimebrie 2017, la Casa de Cultură din Jimbolia a avut loc Conferința de lansare a proiectului ”Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat” finanțat de Uniunea Europeană prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia și cofinanțat de statele partenere în program.jimbolia

Obiectivul principal al proiectului este contribuţia la mobilitate în zona eligibilă transfrontalieră, prin îmbunătăţirea standardelor de calitate în serviciile de transport public și prin înființarea unor structuri de cooperare transfrontaliere. În acest sens, partenerii din Serbia vor construi o pistă de biciclete pe partea dreaptă a Drumului Național nr. 15 I-B, tronsonul Kikinda – Nakovo, localitate la frontiera de stat cu România. De asemenea, vor moderniza infrastructura punctului de trecere a frontierei Nakovo – Lunga. Orașul Jimbolia, partenerul român, va reabilita străzile adiacente Drumului Național 59 C în Jimbolia, drum care duce la punctul de trecere a frontierei Nakovo – Lunga.

Noile structuri create, precum rețeaua de cooperare transfrontalieră, biroul de informare și promovare privind cooperarea economică transfrontalieră și pagina de internet vor facilita cooperarea și comunicarea transfrontalieră.

Bugetul total al proiectului este de 1.813.477, 54 de euro, iar perioada de implementare este de 24 de luni, din august 2017 până în august 2019.

Comments

comments