Despre Vinvest Timisoara, Expoziția “Meglátások” și un reportaj cu Pal Lephaft in Magazin Euroregional
Despre Vinvest Timisoara, Expoziția “Meglátások” și un reportaj cu Pal Lephaft in Magazin Euroregional
Posted by Jimmy on 12th May 2015
| 1303 views

Emisiunea Magazin Euroregional vă propune trei subiecte interesante și deosebite.

euro

Ungaria: Centrul Cultural din Szentes și Cercul Foto din Szentes a organizat în Casa Tineretului din orașul Szentes Expoziția “MEGLÁTÁSOK” a Uniunii Foto, Film și Video din Voivodina. Evenimentul a fost recomandat pentru vizitatori de către consilierul local József Móra. Între fotografii din Voivodina și Szentes există de mult timp o legătură puternică, participând reciproc la evenimentele și expozițiile din Serbia și Ungaria.

Serbia: Caricatura este imagine comică sau ironică, de obicei vorbim de un desen sau de o gravură, care în mod voit și exagerat subliniază trăsătură unui om. Pe lângă comicitate, poate avea rol batjocoritor, amenințător, avertizator sau critic. Deseori arată slăbiciunile omului sau o parte întunecată din mediul politic, social, etc. – scrie pagina Wikipedia. Această caracterizare este valabilă și pentru „palikatúra”. Dacă nu cunoașteți definiția, atunci vă mărturisim că este vorba de relizările caricaturistului Pál Léphaft de la ziarul „Magyar Szó”, pe care publicul din Backa Topola a avut ocazia să le vadă de curând.

Romania: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, doamna director general Florica Chiriță, împreună cu domnul președinte Georgică Cornu, Asociația Degustătorilor Autorizați din România sunt coorganizatorii acestui eveniment, Vinvest, ajuns la ediția cu numărul 12.

poza site nou

Comments

comments