Norvegienii au vizitat primăria comunei Ghiroda
Norvegienii au vizitat primăria comunei Ghiroda
Posted by arpad on 9th October 2019
| 66 views

Knut Ringstad, directorul Innovation Norway și Camelia Manoliu, ofițerul de program responsabil cu alocarea fondurilor nerambursabile norvegiene, au avut astăzi o întâlnire cu primarul comunei Ghiroda, Ionuț Stănușoiu, în cadrul proiectului ”Sisteme fotovoltaice pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice”.
Primăria comunei Ghiroda a depus acest proiect pentru obținerea de finanțare din fonduri norvegiene, în martie 2019 și a vizat eficientizarea consumului de energie pentru opt clădiri publice din localitate: școlile din Ghiroda și Giarmata Vii, căminele culturale din Ghiroda și Giarmata Vii, gradinița din Ghiroda, baza sportivă din Ghiroda și clădirile administrative din Ghiroda și Giarmata Vii. Valoarea totală a proiectului este de 1.200.000 de euro, 85% finanțare externă, 15% contribuția primăriei Ghiroda. Această investiție ar putea asigura consumul de energie al obiectivelor vizate, generând o economie de 17.000 de lei lunar.

Scopul vizitei de astăzi a fost stabilierea potențialului de dezvoltare al comunei, impactul și necesitatea acestui proiect în comunitate, evaluarea clădirilor și deplasarea în teren fiind parte importantă din punctajul final al proiectului.

Comments

comments