Premieră Bănățeană! S-A ORGANIZAT PRIMUL CONCURS DE ECO-KARTING ELECTRIC DIN ISTORIA TIMISOAREI!
Posted by arpad on 7th October 2019

Speed Trial Timisoara 2019 a fost un concurs deosebit de viu disputat, in care andrenalina si orgoliile au crescut la maxim, intr-un total spirit de sportivitate si fair-play. Desi vremea nu a fost deloc favorabila sportului cu motor, micutii copii cu varste intre 5-12 ani au evoluat magnific in fata unui public numeros, fiind aplaudati la scena deschisa, scriind istorie in sportul cu motor timisean prin participarea la primul concurs de karting electric din istoria municipiului Timisoara. Campioana clasei “printeselor” la eco-karting electric a fost Toia Andrada, locul 2 Scarlatescu Briana, locul 3 frantuzoaica Gilles Maeva, urmate de Ghitan Antonia si Toia Patricia, iar la clasa micilor “cavaleri” kartisti a castigat Dudiu Maxim, locul 2 Haba Francesco, locul 3 Meresan Vladut, apoi Negrescu Adrian. Bike-kartingul a fost castigat de Gilles Maeva, pe 2 Meresan Vladut, 3 Felecan Natalia.
Organizatorii, AS AUTO CLUB RALLY TIMIS si C.J.A.K-A.C.R. Timis au dovedit inca odata ca sunt receptivi la orice noutate benefica, aliniindu-se la intentia FIA de promovare a eco-sporturilor cu motor. Magicienii driftului au dovedit ca sunt adevarati artisti in domeniu, batalia celor 2 granzi, Marcovici “Mao” si Tirla “Gao” Sergiu fiind castigata de aceasta data la “mustata” de “Mao”, locul 3 Balan Alexandru, urmat de Selejan Mihai. Campionul en titre, Marius Giurisici si-a respectat statutul, invingand la clasa 2, locul 2 fiind ocupat de Selejan Dan.

La clasa 1, dupa ce etapa de etapa a performat, de data aceasta fiind “ajutat” si de defectiunea tehnica a dumbraviteanului Kovacs Csaba, Danila Claudiu a castigat detasat, locul 2 Florea Mihai, pe 3 s-a clasat Surugiu Florin, apoi Gros Adrian. Surpriza etapei a fost victoria sportivului Cimpoca Rafael la clasa 3, care a invins nume cunoscute in automobilismul national, urmat pe podium de titratii traineri ai ProMotorSport Academy, Lapadusa Alin si Tirla Sergiu, in ordine urmand Mihoc Sorin, Turculeanu Daniel, Horga Mihai, Andrei Ionel, Golea Ion. Nu a lipsit nici prezenta feminina, Andrei Sidonia fiind premiata la clasa speciala feminina. Concursul a fost deschis pe post de forlighter de binecunoscutul sportiv timisean Krepelka Alexandru.

Timisoara continua sa fie in prime-time-ul sportului automobilistic romanesc, fiind gazda urmatoarei etape, in 20.10.2019, MARELE PREMIU AL MUNICIPIULUI TIMISOARA-ANINOASA TIM 2019 – se arata in comunicatul de presa transmis de presedintele Comisiei de Automobilism si Karting Timis Dipl. ing. GIURISICI F. LADISLAU MARIUS.