Primăria Dumbrăvița are depus la AFIR un proiect pentru un nou sistem de supraveghere video
Posted by arpad on 4th June 2019

La începutul anului 2019, reprezentanții Primăriei Dumbrăvița au depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, un dosar pentru realizarea unui sistem nou de supraveghere video. Proiectul scris de către specialiștii din cadrul Biroului de Dezvoltare al primăriei constă în achiziționarea și instalarea unui sistem de supraveghere video pentru păstrarea ordinii publice, creșterea siguranței cetățenilor, prevenirea actelor de violență, furt, vandalism și alte acțiuni antisociale. După implementarea proiectului se vor depista mai ușor cei care depozitează deșeuri pe domeniul public și privat, încalcă normele de protecția mediului, dar se vor rezolva și alte probleme de gospodărire comunală. Sistemul va putea monitoriza și traficului rutier, astfel că autoritățile competente pot identifica mai ușor automobilele furate, precum și alți infractori.

În cazul în care dosarul depus va fi declarat câștigător, pe raza localității Dumbrăvița se vor monta 55 camere de supraveghere video tip speed-dome și 7 camere video LPR de recunoaștere a numerelor auto, camere care vor supraveghea zonele importante din comună.

Conform proiectului, cele 62 camere se vor instala pe stâlpi electrici, cu alimentare de la rețeaua electrică locală, iar comunicația între camerele video și dispozitivele de înregistrare se va face prin fibră optică. Unitățile de înregistrare vor fi montate în incinta Primăriei Dumbrăvița și vor fi protejate împotriva variațiilor și a căderilor de tensiune.

În acest moment comuna este supravegheată 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, cu 36 de camere video, fiind amplasate în zona centrală și monitorizează, printre altele, Parcul Central, Sala Polivalentă și Școala Gimnazială.