Proiectul „Turul Banatului“ – oportunitate pentru dezvoltarea cicloturismului în regiune
Posted by arpad on 12th October 2017
| 353 views

În luna iulie a anului curent a început implementarea proiectului „Turul Banatului“, finanțat în cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia. Proiectul reunește trei parteneri: municipalitatea Nova Crnja (Serbia) – lider de proiect, Orașul Jimbolia (România) și Centrul Regional pentru Dezvoltarea Socio-Economică a Banatului (Serbia). Proiectul a fost elaborat în jurul ideii comune de a contribui la dezvoltarea economică durabilă a regiunii, prin consolidarea și promovarea ofertei turistice transfrontaliere și stimularea ciclismului.bicicleta
Proiectul creează condițiile necesare pentru dezvoltarea acestei forme de turism: sprijin instituțional prin crearea primului centru regional pentru dezvoltarea turismului de ciclism în Serbia „Tour de Banat“, cu sediul în Srpska Crnja, și infrastructura adecvată prin realizarea unui popas turistic pentru bicicliști în Jimbolia. În plus, proiectul prevede dezvoltarea unui portal web de turism interactiv și a unei aplicații mobile, care vor furniza bicicliștilor doritori să viziteze regiunea, toate informațiile necesare cu privire la noile rute de biciclete (de Tours), stabilite conform proiectului, incluzând atracțiile turistice din zonă. O parte a proiectului va fi dedicată creării unei rețele transfrontaliere de operatori de turism și consolidării capacității de a oferi servicii turistice de înaltă calitate.

Proiectul va contribui la dezvoltarea durabilă a cicloturismului în regiunea de frontieră prin pachetul integrat de instrumente și servicii realizate și va îmbunătăți atractivitatea și vizibilitatea acestei zone prin poziționarea ei pe harta coridoarelor europene de ciclism.

Prezentarea proiectului, a activităților și rezultatelor sale, vor avea loc marți, 10 octombrie 2017, începând cu ora 11:00, în localitatea Srpska Crnja – Serbia , în cadrul conferinței  „Tour de Banat“,  prin intervențiile celor trei parteneri în proiect.

Valoarea totală a proiectului este de 535,933.01 de euro, iar perioada de implementare este iulie 2017 – octombrie 2018.

Comments

comments