Ruga Ortodoxa la Dumbravita – 2015
Ruga Ortodoxa la Dumbravita – 2015
Posted by Andrei Guler on 2nd June 2015
| 2733 views

 

Cea mai importanta si emblematica zi pentru localitatea Dumbravita si anume Ruga de Rusalii, a fost sarbatorita cu fast si voie buna si in acest an. Evenimentele dedicate Rugii Dumbravitene, care sunt celebrate in fiecare an de Sarbatoarea Rusaliilor, au adunat in vatra comunei, o mare parte din comunitatea Dumbravitei.
Debutul Rugii a fost marcat de oficierea Sfintei Liturghii, la Biserica ortodoxa din comuna, care are ca hram Pogorarea Duhului Sfant si Sf. Vasile Cel Mare.

ruga
Dupa slujba, participantii la Ruga s-au putut bucura de traditionalul obicei al comunei noastre,cand se rupe colacul.Cel care a oficiat acest important moment, a fost Nasul Rugii, d-l Mihai Nemes.
Cel mai insemnat moment al rugii Dumbravitene, a fost desigur hora, care in fiecare an deschide oficial sarbatoarea propriu-zisa de Rusalii.
Voia buna si atmosfera de sarbatoare a fost intretinuta de artisti, care au urcat pe scena amplasata in centrul comunei.
Asadar Duminica 31 mai au evoulat pe scena cei de la Ansamblul Dumbraviteana si Camelia CEOCU, iar luni 1 iunie, i-am putut asculta pe cantaretii Maria Milu Sorescu si Ciprian Pop, alaturi de formatia Asociatiei PRO DATINA, condusa de Radu Cuciureanu. Invitati speciali au fost Maria si Mihai Nemes.
De Rusalii, noi crestinii ortodocsi sarbatorim Pogorarea Duhului Sfant cunoscuta si sub denumirea de Cincizecime.

Reporter: Corina Cocoreanu

Imagine: Andrei Guler, Emeric Szabo, Ioan Tasi

Comments

comments