Se ridică tensiunea în Dumbrăvița
Se ridică tensiunea în Dumbrăvița
Posted by Artemia Buta on 16th January 2019
| 459 views

E-Distribuție Banat construiește, în Dumbrăvița, o stație de transformare prin care să suplimenteze energia actuală cu 50 de megavolti amperi cu ajutorul a două transformatoare de putere. Atât partea de construcție cât și cea tehnică vor fi de cea mai recentă generație și protecție.

Investiția, care ajunge la peste 10 milioane de euro, are loc ca urmare a nenumăratelor sesizări din partea administrației, locatarilor și dezvoltatorilor din comună, deranjați de tensiunea scăzută din anumite zone ale Dumbrăviței, uneori atât de mică încât nu funcționează aparate electrice, gen centrale termice.

Conform normelor prevăzute la acest gen de construcție, parcela pe care urmează să fie construită stația de transformare trebuie să aibă o suprafață de 3.000 de metri pătrați. Societatea de distribuție a energiei a cumpărat însă 11.000 de metri pătrați. Astfel, evită orice discuție legată de posibile radiații electromagnetice și nu îi încurcă pe posibilii dezvoltatori, cu atât mai mult cu cât zona este una industrială.

Finalizarea investiției depinde de durata obținerii avizelor necesare, în special de la mediu. În plus, Dumbrăvița se află pe culoar aerian așa că este posibil să fie nevoie și de aviz din partea Aeroportului Internațional “Traian Vuia” Timișoara.

Stația din Dumbrăvița va face legătura cu toate posturile de transformare din zonă și va rezolva problemele acolo unde tensiunea este deficitară și există reclamații din partea consumatorilor.

Comments

comments