Situația hidrologică în bazinele hidrografice din Banat
Posted by arpad on 24th June 2019

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) vă face cunoscută  situaţia hidrologică (date de la ora 10.00) a cursurilor de apă aflate în spațiul hidrografic Banat, în contextul în care este în vigoare o atenționare hidrologică cod roșu în bazinul hidrografic Bega – bazin amonte s.h. Făget, valabilă până azi, 24 iunie 2019, ora 12.00.

Depăşiri ale cotelor de apărare se înregistrează la s. h. Poieni (râu Sașa), CA + 8 cm ( cod galben).

Din cauza ploilor căzute ieri în bazinul superior al Begăi și Pogăniș (la s.h. Poieni s-au înregistrat 73,4 l/mp, iar la s.h. Ohabița s-au înregistrat 72,3 l/mp), debitele cursurilor de apă din bazinele Bega și Pogăniș sunt în creștere prin propagare. De asemenea și pe râul Timiș, începând cu staţia hidrometrică Brod până în aval spre frontieră cu Serbia, cotele vor fi în creştere uşoară datorită propagării undei de viitură. În celelalte bazine hidrografice din Banat, nu s-au înregistrat depășiri ale cotelor de apărare.

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă vizate de avertizările hidrologice în vigoare.