Situaţia hidrologică pe cursurile de apă din Banat
Situaţia hidrologică pe cursurile de apă din Banat
Posted by arpad on 14th June 2018
| 269 views

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) vă informează despre situaţia hidrologică de la această oră în spaţiul hidrografic Banat. În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, în judeţul Timiş, s-a atins faza I de apărare pe râul Timiş, la staţi hidrometrică (s.h.) Lugoj (F I =150 cm), la restul staţiilor hidrometrice din judeţ, cotele sunt în creştere, fără ca să atingă cotele de apărare. În judeţul Caraş-Severin, în acest moment, avem depăşită  cota de atenţie pe pârâul Goleţ , afluent al Timişului (CA + 10 cm), celelalte cursuri de apă nemaiavând atinse cotele de apărare.Interventii APELE ROMANE Slatina Timis
Ieri, în intervalul orar 06.00-18.00, în judeţul Caraş-Severin s-au înregistrat cantităţi însemnate de precipitaţii (Crivaia 74 l/mp, Caraşova 59,8 l/mp, Goleţ  51,2 l/mp)care au dus la depăşiri ale cotelor de apărare astfel:
•    la s.h. Goleţ pe pârâul Goleţ, 390 cm (+ 40 CP) la ora 16.40, la ora 18.00 fiind deja în scădere.
•    La s.h. Turnu Ruieni pe pârâul Sebeş, 290 cm (+ 40 CA) la ora 18.00.
•    La s.h. Teregova pe râul Timiş, 150 cm (+30 CA) la ora 18.00

În acest caz, SGA Caraş-Severin a intervenit cu un buldoexcavator pe pârâul Goleţ, la Goleţ, şi cu un excavator cu braţ lung pe pârâul Slatina la Slatina Timiş. S-a intervenit cu acelaşi buldoexcavator şi la Bucoşniţa, pe pârâul Bucoşniţa, pentru deblocarea secţiunilor de scurgere.

Angajaţii SGA Caraş-Severin au monitorizat fenomenul prin serviciul permanent la dispecerat pentru a recepţiona informaţiile de pe teren şi pentru a asigura fluxul informaţional decizional  şi prin intervenţiile pe teren ale formaţiilor de lucru în zonele cu probleme.

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă iar formaţiile de lucru, cât şi formaţia de intervenţie, sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o impune. Vă vom ţine la curent cu modificările ulterioare ale situaţiei.

OBSERVATII:    zona îndiguită- vorbim de atingerea Fazelor  de apărare ( FI, FII, FIII)
Zona neîndiguită – vorbim de atingerea Cotelor de apărare ( CA, CI, CP)
F I = CA= cod galben ; FII = CI = cod portocaliu; F III = CP = cod rosu

Comments

comments