START ONG – primul program de susținere a ONG-urilor mici, care oferă societății civile finanțări de 500.000 de euro
Posted by Artemia Buta on 19th February 2019

Asociația Act For Tomorrow, în colaborare cu Kaufland România, lansează programul START ONG: primul și singurul program de finanțare dedicat ONG-urilor mici sau a celor aflate la început de drum.

Finanțarea totală acordată pentru dezvoltarea micilor ONG-uri este de 500.000 de euro, prin susținerea a peste 100 de proiecte în acest an.

Pot să aplice la START ONG, de la 1 martie, organizațiile non-guvernamentale mici, cu venituri sub 50.000 euro, precum și cele înființate în 2019, dar și instituții publice din educație (de exemplu grădinițe, școli) și cu rol social (cantine publice, centrele pentru persoane vârstnice și copii), cu proiecte din domeniile educație, mediu, sănătate, social și cultură. Pot obține finanțări de până la 10.000 de euro fiecare.

Condițiile pentru eligibilitate sunt disponibile pe www.startong.ro. Tot pe această platformă trebuie înregistrate proiectele propuse pentru finanțare, urmând regulamentul și indicațiile din platformă.

Evaluarea proiectelor se va face de către un juriu format de Asociația Act For Tomorrow, în ordinea solicitărilor primite, până la epuizarea bugetului lunar. Restul proiectelor neevaluate vor putea fi înscrise în competiție în următoarele apeluri lunare.

START ONG se desfăşoară prin intermediul a nouă runde succesive de apeluri de proiecte, care vor fi lansate pe tot parcursul anului, începând cu data de 1 a fiecărei luni calendaristice. Primul apel va fi accesibil din 1 martie 2019.

Programul START ONG are trei praguri de finanțare:

Pragul I – cu o valoare de până la 1000 de euro.

Pragul II – cu o valoare cuprinsă între1000 și 5000 de euro.

Pragul III – cu o valoare cuprinsă între 5000 și 10.000 de euro.

Mai multe informații legate de regulamentul programului, criterii de eligibilitate și evaluare sunt disponibile pe site-ul www.startong.ro