Teatru la Muzeul Satului Banatean – Anul acesta avem Scena Antagon la Festivalul PLAI
Teatru la Muzeul Satului Banatean – Anul acesta avem Scena Antagon la Festivalul PLAI
Posted by arpad on 17th June 2015
| 784 views

PLAI X scena antagonÎn urmă cu două luni am primit cu bucurie invitația de a face parte din echipa care va face PLAI Festival 2015. Ediția a X-a PLAI înseamnă, pentru Antagon Festival, o răscruce la care ajungem după doar un an de existență, o răscruce care, paradoxal, ne arată că suntem pe drumul cel bun.

“Preluarea organizării scenei de teatru și dans din cadrul PLAI ne bucură și ne responsabilizează în egală măsură, iar programul pregătit pentru zilele de 11 – 13 septembrie 2015 credem că se ridică la așteptările publicului fidel al festivalului”, spune Bogdan Cotîrță, Antagon Festival.

Seara de 11 septembrie îi va aduce la Timișoara pe cei de la Lightwave Theatre Company, cu spectacolul “Iubtafizica”, un spectacol adaptat după romanul omonim al lui Iulian Tănase.

“Iubitafizica este ştiinţa iubirilor imaginare. Toate iubirile şi iubitele imaginare sînt excepţii ce se supun, în tăcere, iubitafizicii. Adevărul care contează pentru iubitafizică este cel inventat, adevărul închipuit, adevărul visat, adevărul din flori.” – Iulian Tănase

Lightwave Theatre Company este o companie de teatru vizual cu papusi in marime naturala si papusi compuse (pe corp).

Distribuția
Cristina Andreea Ion
Petru Stratulat
George Sfiraiala
Daniel Burcea

Regia: Cristina Andreea Ion
Costume de Ioana Tănase Manufactory & Story about Mimi

În cea de a doua seară a festivalului, pe scena Antagon vor urca cei de la Compagnie Pyramid, companie de dans din Franța, înființată în anul 1999 și prezentă în cadrul principalelor festivaluri de teatru și dans din Europa.

La PLAI vor fi prezenți cu spectacolul Ballet Bar, produs în 2013, care a adunat până în prezent peste 150 de reprezentații, unele dintre ele în cadrul unor prestigioase festivaluri de profil: Avignon OFF, Jeux de la Francophonie, Hawler International Theatre Festival, etc.

Ballet Bar spune povestea legăturii intime a omului cu muzica, în cadrul cel mai pitoresc posibil, un bar de jazz din New York-ul interbelic.

Asistent coregrafie: Emilie Bel Baraka

Distribuția : Rudy Torres, Tony Bron, Mustapha Ridaoui, Fouad Kouchy, Yousef Bel Baraka, Michael Auduberteau (Jamel Feraouche)

Producător: Nicolas Thebault

Ultima zi de festival pregătește pe scena Antagon o surpriză pentru cei mari și cei mici deopotrivă, facilitând o întâlnire cu circul. Spectacolul va avea premiera la PLAI, iar detaliile le vom dezvălui în viitorul apropiat.

Vă așteptăm cu drag în 11 – 13 septembrie 2015, să trăim împreună PLAI.

Sursa: LiveTimisoara.ro

Comments

comments