Timişoara, METROPOLĂ? Robu vrea unificarea Timişoarei cu comunele din jur
Timişoara, METROPOLĂ? Robu vrea unificarea Timişoarei cu comunele din jur
Posted by arpad on 12th May 2015
| 976 views

robu pnl 2014 octPrimarul Nicolae Robu a declarat, marţi, că a sosit vremea unificării oraşului nostru şi a comunelor din jur – scrie OraDeTimis.ro

„Situaţia actuală nu cred că e bine să continue pentru că peste timp aceste unităţi teritoriale se dezvoltă neţinând cont de proiectele Timişoarei. În concepţia mea, s-ar impune o schimbare legislativă şi poate ar fi bine să se meargă pe o lege pilot, poate fi Ordonanţă de Urgenţă, care să creeze cadrul pentru un asemenea experiment. Comunele actuale ar trebui să devină arondismente ale Timişoarei şi să aibă administraţie de sector”, a declarat primarul Timişoarei.

Acesta a mai spus că trebuie stabilit exact unde vor fi obiectivele industriale în Timişoara, altfel peste 20 de ani ne vom trezi cu tot felul de obiective industriale în oraş.

„Este timpul unor abordări vizinoare cu privirea peste mulţi ani. Voi discuta această temă cu primarii comunelor adiacente Timişoarei şi cu parlamentarii pentru că ar fi bine să discutăm despre o lege pilot”, a mai precizat Nicolae Robu.

Primarul a mai explicat că va trebui să fie o fuziune a comunelor vecine direct cu Timişoara: Şag, Giroc, Moşniţa Nouă, Ghiroda, Săcălaz, Dudedştii Noi, Sânandrei.

Întrebat cine ar putea fi primarul acestei metropole, Robu a răspuns: „Asta vor hotărî cetăţenii la momentul potrivit. Nu se poate face nimic şi nu ar fi bine să se facă nimic fără o agreere a cetăţenilor din aceste comune. Deocamdată, eu am anunţat ideea”.

Nicolae Robu a mai afirmat că ideea trebuie să fie urmată de discuţii cu primarii şi de un studiu.

http://oradetimis.oradestiri.ro/timisoara-metropola-robu-vrea-unificarea-timisoarei-cu-comunele-din-jur/#.VVJOF_mqqko

Comments

comments