Timisoara se misca -1200 de participanti au strans peste 65000 de lei la Timotion
Timisoara se misca -1200 de participanti au strans peste 65000 de lei la Timotion
Posted by Jimmy on 27th April 2015
| 1131 views

 

Asociația Club Sportiv Alergotura a organizat în ultimul weekend a lunii aprilie 5 curse de alergare în cadrul evenimentului cu scop caritabil Timotion – Timișoara se mișcă. Evenimentul din Parcul Rozelor s-a aflat la prima ediție și a strâns la start peste 1200 de participanți, printre care și primul om al orașului, primarul Nicolae Robu.

Programul a început de dimineața cu semimaratonul și cu crosul Visma, apoi a urmat cursa pentru începători, cursa în fotoliu rulant și cea pe role. După prânz a urmat și cursa pentru părinți și bebeluși. Cel mai tânăr participant a fost Eduard Dan Tudor, fiul de doar 3 săptămâni a organizatoarei Nicoleta Tudor, iar cel mai în vârstă alergător a fost Gheorghe Mosion de 82 de ani, cel care avut rolul de ambasador Timotion.

logo-timotion

Pe parcursul evenimentului The Case a susținut un concert, apoi publicul a putut asculta și pe elevii Liceului Ion Vidu, pe membrii trupei A.L.L Friends Band și au putut admira pe pasionații de tango din trupa Tango Timișoara și pe echipa “Nippon M” Karate Timișoara. Atmosfera plăcută a fost întreținută de către amfitrionii Silvia Staia Gherasim și Adrian Cireap, iar muzica a fost asigurată de DJ Kuky.

Organizatorii au anunțat că participanții au donat peste 65.000 de lei pentru 11 proiecte ale unor ONG-uri locale, iar evenimentul a fost sprijinit și de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Județean Timiș, dar și de Cluburilor Rotary din Timișoara. Cei care doresc să ajute la realizarea proiectelor propuse de către organizațiile neguvernamentale o pot face accesând pagina www.timotion.ro.

Asociația Alergotura s-a înființat în mai 2011, la inițiativa lui Cătălin Petru, un tânăr timișorean care a renunțat la sedentarism. Inițiatorul a dorit să promoveze un stil de viață sănătos și echilibrat și a reușit să motiveze un grup din care astăzi fac parte aproape 50 de membri și peste 100 de fani, dintre care mulți au reușit să avanseze de la stadiul de începători până la cel de finaliști de maratoane. Clubul Alergotura organizează ture de alergare în aer liber, în

fiecare zi, în diferite locuri din oraș: Calea Șagului, Calea Aradului, Calea Lugojului, Parcul Botanic, Parcul Central, în zona Galeriei de Artă Triade, zona Gării de Nord, Bulevardul Gheorghe Lazăr, Bulevardul Take Ionescu, la care poate participa oricine. Istoria clubului și activitățile curente ale acestuia le puteți afla accesând www.alergotura.ro.

Comments

comments