Tocanita, vedeta la Dumbravita!
Tocanita, vedeta la Dumbravita!
Posted by Andrei Guler on 20th July 2015
| 1018 views

Sambata 18 iulie in centrul comunei Dumbravita s-a desfasurat a treia editie a deja binecunoscutului Festival al Tocanitei. Dumbravitenii si timisorenii s-au putut delecta cu o varietate de feluri de tocanita, preparate la ceaun pe foc de lemne.
La Festivalul Tocanitei din acest an, s-au inscris peste 25 de echipe din Ungaria, Serbia si Romania,care s-au intrecut in prepararea celor mai gustoase feluri de tocanita.Majoritatea echipelor prezente au folosit ca ingredient de baza carnea de porc dar si ingrediente mai neobisnuite si exotice.

tocanit

Evenimentul s-a bucurat de un public numeros , care s-a adunat in numar considerabil spre orele serii cand temperaturile caniculare de peste zi s-au mai potolit . Focurile s-au aprins in jurul orei 16 iar minunatele tocanite au fost degustate abia spre seara , acestea necesitand un timp de gatire destul de indelungat.
Pe langa primarul comunei Dumbravita d-l Victor Malac,la Festival au fost prezenti si oaspeti din localitatile infratite din Serbia si Ungaria.Printre acestia s-au numarat si primarul orasului Szentes -UNGARIA, primarul localitatii Torda din Serbia si reprezentanti ai consiliului local din Sandorfalva –Ungaria.

Pe langa delicioasele feluri de tocanita care au fost oferite spre degustare gratuit , cei prezenti la Festival s-au putut racori cu bere , vin si bauturi racoritoare care s-au putut gasi la standurile aferente fiecarei echipe.
Atmosfera de sarbatoare si voie buna a fost intretinuta de cunoscuti artisti de muzica populara din zona.

Comments

comments