Varianta de Ocolire Timișoara Sud va decongestiona și traficul din Dumbrăvița
Varianta de Ocolire Timișoara Sud va decongestiona și traficul din Dumbrăvița
Posted by Artemia Buta on 11th January 2019
| 427 views

Tronsonul completează varianta de ocolire a Timișoarei între piciorul rampei de sud a podului peste canalul Bega și nodul rutier de pe DN6, de unde se desprinde Varianta de Nord existentă. Traseul proiectului se desfășoară pe teritoriul localităților Timișoara, Sânmihaiu Român, Șag, Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda. Centura Sud îi va ajuta însă, indirect, și pe dumbrăviței, pentru că șoferii care pleacă din Timișoara și doresc să ajungă pe autostrada A1 nu vor mai străbate Dumbrăvița ci vor urca direct pe noua centură. La fel și la întoarcere.

Lungimea traseului este de 25,69 km, iar valoarea lucrărilor ajunge la 58 de milioane de euro la care se adaugă TVA. Conform contractului, constructorul Tirrena Scavi are la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 2 ani pentru execuția lucrărilor. Garanția lucrării este de 10 ani.

Consiliul Județean Timiș, prin președintele Călin Dobra, a semnat contractul privind proiectarea și execuția Variantei de Ocolire Timișoara Sud cu reprezentanții Tirrena Scavi, antreprenorul care va realiza lucrarea.

“Este un proiect așteptat de ani de zile și nimeni nu a reușit să-l înceapă până acum. Centura de Sud nu este un moft, ci o necesitate. Vorbim aici de confortul cetățenilor, dar și de deschiderea unor noi oportunități de dezvoltare economică în sudul Timișoarei” a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Comments

comments