VIDEO: Care sunt noutățile bisericii ortodoxe din centrul Dumbrăviței?
Posted by Corina Cocoreanu on 14th November 2019

Biserica ortodoxă cu hramul Pogorârea Duhului Sfânt și Sfântul Vasile cel Mare din Dumbrăvița s-a înnoit cu o serie de îmbunătățiri, menite să îi înfrumusețeze înfățișarea.

Astfel că intrarea principală a bisericii  a fost ornamentată cu un frumos mozaic din piatră și cu o minunată pictură circulară, situată diametral opus, pe plafon.

De asemenea, în interiorul bisericii, pe peretele nordic, a fost realizată și o pictură de mari dimensiuni creată de pictorul Marian Zidaru, cel care a semnat și celelalte lucrări din biserică.

Acoperișul a fost și el renovat și în interiorul bisericii a fost montat un  nou sistem de iluminat economic, cu leduri.

Părintele paroh Achim Vasile Baboș a declarat pentru Dumbrăvița tv.ro că biserica mai are nevoie și de alte lucrări pentru a fi finalizată și că acestea se vor derula în anul ce urmează, bineînțeles și în funcție de resursele fianciare disponibile.

Majoritatea lucrărilor importante realizate până acum în cadrul bisericii ortodoxe Vasile Cel Mare din Dumbrăvița, au fost finanțate din donații private.