VIDEO: Copiii din Dumbrăvița învață să recicleze deșeurile electrice și electronice
Posted by Corina Cocoreanu on 6th June 2019

Miercuri 5 iunie, copiii de la Centrul de Zi din Dumbrăvița au fost vizitați de Caravana ECOTIC. Aceasta este o organizație colectivă nonprofit care gestionează echipamente electrice și electronice în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare, astfel încât, în final, deșeurile de echipamentele electrice și electronice să nu mai prezinte un pericol.

Această acțiune de conștientizare a modului în care se reciclează eficient electricele uzate, a fost organizată de Horațiu Hațegan reprezentantul Rotary Cosmopolitan Timișoara împreună cu Marius Ungurean –  coordonator regional vest  ECOTIC. 

Copiii de la Centrul de Zi din Dumbrăvița au fost foarte încântați de această inedită caravană, unde li s-a prezentat într-un mod interactiv modul de reciclare ale deșeurilor electrice și electronice. La eveniment au fost prezenți, primarul Victor Malac, reprezentanți ai Gărzii de Mediu Timiș și Alina Lozici, directoarea Centrului de Zi Dumbrăvița, care a supravegheat întreaga desfășurare a acțiunii.