VIDEO – Dumbrăvițenii l-au omagiat astăzi pe Mihai Eminescu
VIDEO – Dumbrăvițenii l-au omagiat astăzi pe Mihai Eminescu
Posted by Corina Cocoreanu on 15th January 2018
| 280 views

Ziua de 15 ianuarie marchează două evenimente importante pentru români, unul îl constituie nașterea marelui poet Mihai Eminescu iar celălalt celebrează Ziua Națională a Culturii Românești.

Astăzi se împlinesc 168 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, și ca în fiecare an Școala Gimnazială din Dumbrăvița cinstește amintirea poetului de geniu.

Așadar, în această dimineață elevii clasei a–IV-a A, au prezentat un frumos moment artistic, în care au recitat poezii din opera eminesciană iar la finalul programului, publicul spectator – constiuit din părinți și invitați de onoare – s-a bucurat de o mini punere în scenă, a celebrei poezii Scrisoarea a – III –a.

Pentru realizarea acestui program artistic, copiii au fost coordonați de învățătoarea Elena Brătulescu.

La evenimentul cultural de astăzi au fost  prezenți viceprimarul  Arpad Miklos,  Directorul Școlii Gimnaziale Dumbrăvița Adrian Nicola, Constantin Sperlea și alți invitați iubitori de cultură din Timișoara.

După încheierea programului artistic, copiii însoțiți de dascăli și de invitați au depus coroane la busturile celor trei scriitori, Mihai Eminescu, Petöfi Sandor și Ioan Slavici, aflate în fața Școlii Gimnaziale Dumbrăvița.

Comments

comments