VIDEO: Festin pe cinste la Festivalul Tocăniței din Dumbrăvița
VIDEO: Festin pe cinste la Festivalul Tocăniței din Dumbrăvița
Posted by Corina Cocoreanu on 30th July 2018
| 370 views

În acest weekend, mai exact sâmbătă 28 iulie, în Dumbrăvița a avut loc cea de-a șasea ediție a Festivalului Tocăniței, organizat de Primăria și Consiliul Local Dumbrăvița.

Devenit deja o tradiție pentru comuna timișeană, Festivalul Tocaniței din Dumbrăvița a adunat laolaltă zeci de echipe, care au concurat cu un singur sau mai multe ceaune. Participanții la concursul gastronomic au fost atât din țară cât și din străinătate. Așadar, au fost prezenți la festival, concurenți din Serbia și Ungaria, unii dintre ei fiind câștigători ai unor competiții culinare importante din Ungaria.

Juriul a fost format din Marioara Pisat- specialist în gastronomie tradițională, prof. Simona Stoia din Timișoara și Janos Dobai,primarul comunei Torda din Serbia.

Potrivit celor din juriu, criteriile cele mai importante după care s-a făcut jurizarea tocănițelor, au fost  gustul, consistența și aspectul tipic de tocăniță, lucru care i-a dezavantajat pe unii concurenți care deși au preparat produse foarte gustoase, nu au ținut cont de igredientele pe care trebuie să le aibă o tocăniță veritabilă.

Festivalul s-a bucurat de un număr mare de vizitatori, care au făcut cozi lungi pentru a primi o porție gratuită din delicioasa tocăniță preparată de echipa Primăriei Dumbrăvița. De asemenea, vremea a fost frumoasă și însorită fapt care a contribuit la atmosfera plăcută a festivalului.

Lumea a fost foarte încântată de preparatele culinare  degustate, iar la eveniment au participat și foarte mulți vizitatori din Timișoara dar și din alte comune învecinate cu Dumbrăvița, fapt care confirmă creșterea notorietății acestui festival, de la an la an.

Câștigătorii Festivalului au fost: Locul 3 a fost ocupat de Echipa reprezentată de fostul edil al Dumbrăviței, Geza Szilagyi; locul 2 a fost câștigat de echipa din Torda-Serbia, reprezentată de Eva Farkas; Locul 1 și marele premiu a fost câștigat de echipa dumbrăvițeană reprezentată de Gabriela Manea. Câștigătorii au fost premiați de către primarul Dumbrăviței,Victor Malac . Aceștia au fost gratificați cu trofee și ustensile de bucătărie, iar ceilalți concurenți au primit diplome de participare.

 

 

 

Comments

comments