VIDEO – Fetele de la ACS Dumbravita si-au luat revansa, dar nu se stie cine a castigat Superliga!
VIDEO – Fetele de la ACS Dumbravita si-au luat revansa, dar nu se stie cine a castigat Superliga!
Posted by arpad on 22nd June 2015
| 1324 views

ACS Dumbrăvița a câștigat returul finalei Superligii feminine de tenis de masă cu Farul Constanța, la scorul de 5-1, dar titlul de campioană depinde de o decizie a federației. Deoarece a fost egalitate în tur și retur, constănțencele au câștigat cu setaveraj mai bune, însă Dumbrăvița spune că Farul a folosit-o neregulamentar pe Elizabeta Samara în meciurile de la Constanța – scrie ziarul online OraDeTimis.ro

În retur, samara nu s-a mai prezentat, fiind prinsă între Jocurile Europene de la Baku și Open-ul Japoniei. În acest context, ziua a început cu meciul dintre Mihaela Dospina și Alina Zaharia, unde sportiva de la Farul a condus cu 2-0, dar Dospina a revenit și a câștigat cu 3-2, cu 11-8 în decisiv. Sora geamănă a Mihaelei, Andreea Zanfir, s-a impus apoi cu 3-0 cu Bianca Crișan. A urmat meciul între cele mai în formă sportive de la ambele echipe, Adina Diaconu și Olga Blizneț din Republica Moldova, meci câștigat de Diaconu cu 3-2, după ce a condus cu 2-0. Zanfir s-a impus tot cu 3-2 cu Alina Zaharia și Dumbrăvița era la o victorie de titlu, însă Mihalea Dospina a pierdut cu 3-1 cu Olga Blizneț. În acest context, victoria cu 3-0 a Adinei Diaconu cu Bianca Crișan a contat doar pentru palmares. În tur, Farul s-a impus cu 15-5 la seturi, iar la Dumbrăvița, bilanțul a fost de 16-9 pentru bănățence.

Antrenoarea Nicoleta Husar a spus că echipa sa a demonstrat că bate Constanța fără Samara, și e convinsă că federațiai îi va da dreptate. Vom vedea dacă ni se va da dreptate la contestația făcută. Samara Elizabeta a fost introdusă fără să fie înscrisă în ediția 2014-2015. Rămânem puțin și la mâna contestației. Am demonstrat că în formația în care am jucat pe parcursul campionatului, Constanța nu a putut să facă față echipei noastre. Noi trebuie să felicităm în primul rând fetele, pentru că ele au căutat să se mobilizeze. Chiar dacă nu s-ar face o decizie favorabilă nouă, nu putem să condamnăm fetele că au luat locul doi. Din spusele colegilor mei din țară, cei din Comisia Tehnică au fost de acord cu mine, că nu s-a procedat corect și s-a încălcat regulamentul. Din moment ce tu nu înscrii jucătorul la începutul campionatului și nici în a doua perioadă de transferări, nu poți să faci o modificare de echipă în finală, cu o săptămână. E bine să jucăm la masă și în afara mesei în stilul fair-play, a declarat antrenoarea de la ACS Dumbrăvița.

tenis de mas

Adina Diaconu a declarat că ea și colegele sunt mândre de evoluția din retur, indiferent de deznodământul final. A fost un meci foarte greu, dar ne-am demonstrat încă o dată că suntem o echipă unită. Am luptat pentru fiecare punct, numai așa am putut să câștigăm cu Farul Constanța cu 5-1. Nu este o problemă că am pierdut un meci, s-a pierdut cu joc, nu că nu a vrut să câștige. Toate am tras pentru fiecare punct, am avut speranța la 4-0 pentru noi că putem să câștigăm. Dar a fost un meci foarte dificil, cu o sportivă din Moldova, o apărătoare. Din păcate, Mihaela Dospina a cedat în fața ei. Este foarte dificil să joci împotriva ei, pentru că îți dă efecte diferite, toate mingile pe masă. Este foarte greu să joci cu un apărător, dar eu am reușit să trec peste momentele dificile, m-am concentrat și cel mai mult mi-am dorit să câștig. Bineînțeles că sperăm, din punctul nostru de vedere nu a fost corect ce s-a întâmplat la Constanța. Acum așteptăm verdictul să știm dacă suntem campioane sau vicecampioane. Dar noi suntem foarte mândre de noi acum pentru că am demonstrat că în această formulă am reușit să câștigăm, a declarat Diaconu.

Viorel Filimon de la Farul Constanța susține că Elizabeta Samara avea drept de joc deoarece este legitimată de zece ani la clubul de la malul mării și a jucat în Turcia doar în Liga Campionilor. Filimon spune că a folosit doar cinci jucătoare și Samara terminase competițiile cu Fenerbahce în luna mai. Tenisul de masă se joacă cu aceeași minge, și într-o parte, și în cealaltă. Am avut două sau trei meciuri în care am condus cu 2-0. Deci putea foarte bine să fie 3-0 pentru noi, cum și dincolo, au câștigat fetele noastre cu 3-2. Tot timpul au fost partide disputate. Noi am recunostruit echipa după ce fetele noastre se antrenează la Constanța și joacă în alte campionate. Nu consider că a fost sub sau peste așteptări. A fost un meci de uzură, de responsabilitate. Punctul K 8.4 din regulamentul federației internaționale spune că un jucător care joacă în străinătate are restricție de a juca în alt campionat din prima zi până în ultima zi a campionatului. Noi am avut acordul federației turce că Samara poate să joace, a declarat Viorel Filimon. Antrenorul o acuză pe Nicoleta Husar că a sunat-o pe Samara să o șantajeze că își pierde banii câștigați în Turcia.

Sursa: oradetimis.ro
DumbravitaTV.ro

Comments

comments