VIDEO + FOTO: Tocănița din Dumbrăvița a fost la mare căutare! Vezi AICI cum s-a desfășurat Festivalul Tocăniței
Posted by Corina Cocoreanu on 22nd July 2019

Sâmbătă 20 iulie, cu începere de la ora 16, în Centrul Civic al comunei noastre, s-a desfășurat a 7-a ediție a Festivalului Tocăniței organizat de Primăria și Consiliul Local Dumbrăvița.

Devenit deja o tradiție pentru comuna timișeană, Festivalul Tocaniței din Dumbrăvița a adunat laolaltă 38 de echipe, care au concurat cu un singur sau mai multe ceaune. Participanții la concursul gastronomic au fost atât din țară cât și din străinătate. Așadar, au fost prezenți la festival, concurenți din Serbia și Ungaria, unii dintre ei fiind câștigători ai unor competiții culinare importante din Ungaria.

Ca o premieră, printre participanți s-a numărat și un simpatic cetățean francez, care pe lângă tocănița de vită delicioasă, a pregătit și un berbecuț la proțap.

Pe seară, juriul a desemnat câștigătorii:

Polonicul de aur –  Kosztolanyi Kalman,

Locul I –  Echipa Vox Domini,

Loc ul II – Echipa din Torda(Serbia), 

Locul III –  Szilagyi Geza și Deneș Robert

Premiul Special – Manea Gheorghe, 

Cea mai picantă tocăniță: Borzsasi Deverdici Angela

Cel mai frumos stand: Ansamblul Butykos

Cea mai frumoasă prezentare a tocăniței: Pîrlea Ovidiu

Potrivit celor din juriu, criteriile cele mai importante după care s-a făcut jurizarea tocănițelor, au fost  gustul, consistența și aspectul tipic de tocăniță, lucru care i-a dezavantajat pe unii concurenți care deși au preparat produse foarte gustoase, nu au ținut cont de igredientele pe care trebuie să le aibă o tocăniță veritabilă.

Festivalul s-a bucurat de un număr mare de vizitatori, care au făcut cozi lungi pentru a primi o porție gratuită din delicioasa tocăniță preparată de echipa Primăriei Dumbrăvița. De asemenea, vremea a fost frumoasă și însorită fapt care a contribuit la atmosfera plăcută a festivalului.

Lumea a fost foarte încântată de preparatele culinare  degustate, iar la eveniment au participat și foarte mulți vizitatori din Timișoara dar și din alte comune învecinate cu Dumbrăvița, fapt care confirmă creșterea notorietății acestui festival, de la an la an.