VIDEO: Povestea emoționantă a Mariei Vlad, o campioană adevărată respinsă de București, ajutată la Dumbrăvița!
Posted by arpad on 21st October 2019

Când o vezi în sala de sport pe Maria Vlad împreună cu colegele ei de la ACS Dumbrăvița n-ai crede că fetița născută la București ascunde o poveste emoționantă, dar plină de curaj și de speranță. Avea doar câțiva ani când micuța Maria și-a pierdut parțial auzul în urma unui tratement greșit administrat. Din cauza asta ea face eforturi uriașe pentru a comunica cu cei cu care interacționează zi de zi. Părinții au îndrumat-o spre tenis de masă, însă culmea, în capitala țării posibilitățile de a face performață sunt reduse! În București acest sport este dedicat exclusiv sexului masculin, cluburile neavând secții de junioare.

Vasta sa experiență internațională, dar și sufletul ei generos a făcut-o pe antrenoarea Nicoleta Husar să întindă o mână de ajutor familiei, astfel că Maria astăzi, la doar 14 ani, face parte din lotul care a evoluat cu succes în prima etapă din Divizia A Feminin, alături de colegele ei din Dumbrăvița: Natalia Brînză, Alessia Sferlea, Maria Girlea și Andreea Balint.

Pasiunea și ambiție ei pentru a practica tenisul de masă adus-o la performanțe uriașe la Campionatul European de Tenis de Masă adresat juniorilor cu deficiență de auz, găzduit de orașul Albena din Bulgaria. Micuța Maria a obținut o medalie de aur la dublu fete și două medalii de  argint, la simplu și la dublu mixt și are șanse mari să evolueze la următorul campionat mondial.