VIDEO: Sportivi dumbrăvițeni premiați la Gala „EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ”
Posted by arpad on 27th November 2019

Marți seara, Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara – Sala Auditorium a găzduit Gala de premiere „EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ” – parte a Caravanei naționale „Născut pentru Sport”. Evenimentul a fost anunțat ca un adevărat regal al performanței în sport, astfel că nu au lipsit de la premiere personalitățile din lumea sportului românesc, care alături de reprezentanți ai administrației locale și județene au decernat 40 de trofee. Așadar, a ajuns la Timișoara  campionul mondial la box Mihai Leu, sau campioanele olimpice Alina Alexandra Dumitru, Silvia Stroescu, Simona Amânar Tabără, Elisabeta Lipă sau Simona Gherman.

Multipla campioană olimpică, fost Ministru al Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă ne-a vorbit despre cum am putea avea mai mulți copii în sportul de performanță.

Clubul Sportiv Comunal Dumbrăvița a fost reprezentat de președintele Radu Țoancă, primarul Victor Malac, dar și de micuța Maria Vlad, componenta echipei de tenis de masă din Divizia A, antrenată de Nicoleta Mariana Husar, cea care a fost premiată pentru perseverența ei în sport, în ciuda faptului că are deficiență de auz. Alina Dumitru a înmânat premiul Briannei Sperlea, tânăra speranță a clubului ACS Judo Phoenix Timișoara, descoperită de Laurențiu Jurcă. Iată ce a declarat campioana mondială și olimpică înainte de momentul festiv.

Născut pentru sport reprezintă cel mai complet fenomen sportiv, cultural și educațional din Romania, propunând tinerilor programe care să îmbine, cu succes, educația școlara cu sportul. La gala de aseară a fost premiat și primarul comunei Dumbrăvița, Victor Malac, ale cărui merite în promovarea sportului local au fost recunoscute prin această distincție.

„EXCELENȚA BĂNĂȚEANĂ” – parte a Caravanei naționale „Născut pentru Sport” este un proiect inițiat de Asociația „Junior SPORT”, realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş și Centrul de Cultură și Artă Timiș, organizat de Asociația „Ama Events” și Clubul de Judo „Phoenix” Timișoara, susținut de Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș și Universitatea Politehnica Timișoara.