VIDEO: Zona austriacă Murau-Kreischberg – un adevărat paradis schiabil aproape de România, extrem de atractiv și în sezonul cald
Posted by arpad on 13th January 2020

Regiunea Murau-Kreischberg din landul austriac Stiria este situat în sud-estul țării, astfel devine extrem de atractiv pentru schiorii din România, având în vedere că de la Vama Nădlac conducem doar 670 de kilometri până în zona unde găsim 4 stațiuni de schi: Grebenzen, Lachtal, Kreischberg și Turracherhohe. Murau-Kreischberg este cunoscută mai ales ca stațiune de schiat, însă regiunea este din ce în ce mai căutată și vara.

Pe lângă turiștii locali din Austria, Murau-Kreischberg este îndrăgită de către turiștii germani, maghiari, slovaci și cehi, care aleg an de an să revină în această prietenoasă destinație. Pârtiile întinse pe 45 de kilometri sunt perfecte pentru începători dar și pentru cei experimentați, astfel că părinții pot schia alături de copiii care și-au însușit deja bazele schiatului de la instructorii experimentați. Turiștii sunt foarte bucuroși că după câteva ore de lecții pot schia singuri pe pârtiile late și perfect întreținute de către administratorii stațiunii. Timpul de așteptare la instalațiile de urcare este de maxim 2 minute, iar spațiul schiabil nu este deloc aglomerat.

Zona are o mulțime de unități de cazare începând cu hoteluri de 3-4 stele, până la pensiuni, vile și apartamente. Hotelul Alpenblick, parte a grupului Hunguest Hotels dispune de 43 de camere, cu un centru wellness cu piscine interioare și exterioare, saună și sală de fitness. Situat chiar la baza pârtiei, Relax Hotel al doilea resort de patru stele din stațiune al grupului Hunguest Hotels, pune la dispoziția turiștilor 90 de camere spațioase, cu o priveliște de poveste. În timpul sezonului de iarnă putem profita de pachete turistice cu ski-pass-ul inclus, la prețuri extrem de atractive mai ales pentru familiile cu copii mici. Sezonul începe în fiecare an în 5 decembrie, de Sfântul Nicolae și se încheie de paștele catolic, așadar în acest sezon pe 13 Aprilie 2020. Cele două locații sunt foarte populare pentru petrecerea cantonamentelor echipelor de fotbal, handbal, baschet sau de ciclism. Doar în ultimul an aici s-au pregătit echipe de fotbal precum Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, NK Osijek din Croația, FK TSC Backa Topola din Serbia sau Csakvari TK, Puskas Akademia FC din Ungaria.

Restaurantele hotelurilor Hunguest din Murau-Kreischberg sunt îndrăgite atât de către turiștii cazați dar și de către cei care vin special pentru a degusta un meniu variat din care nu lipsesc faimoasele specialități locale kaiserschmarrn sau germknodel.

Ce putem vizita în Murau-Kreischberg
La doar 40 de minute de mers cu mașina, în localitatea Fohnsdorf, găsim AquaLux Therme o adevărată oază acvatică, iar la nici o oră de mers cu mașina, în capitala landului Stiria, găsim orașul Graz, în timp ce în sud putem vizita Klagenfurtul, o destinație extrem de îndrăgită pentru shopping dar și pentru cafeneaua Phoenix, inspirată din seria filmelor Harry Potter!

Foarte aproape de Murau-Kreischberg se situează orașul Spielberg, în care găsim celebrul circuit Red Bull Ring, unde din 2014 se organizează curse de Formula 1, dar și evenimente din DTM sau MotoGP. În anul 2020 fabrica de bere Murauer Brauerei va sărbători 525 ani de existență, pilsnerul de aici a câștigat titlul de berea locală a anului 2019 în landul Stiria. Fabrica are și o Farmacie de Bere, cu funcție de muzeu, unde putem degusta și o varietate mare de beri. Unitatea este deschisă publicului miercuri și joi între ora 14 și 18. Anual în mijlocul lunii iulie se organizează un mare festival al berii, unde peste 10.000 de oameni petrec împreună timp de mai multe zile.

În Murau putem vizita Cetatea Grünfels, biserica Sfântul Matei, în localitatea St. Lambrecht găsim o faimoasă mănăstire, la fel cum în Sankt Georgen ob Murau putem să asistăm la slujba din biserica romano-catolică. Zilnic între 9 și 17 putem vizita Muzeul Lemnului din Stiria situat în St. Ruprecht ob Murau. În timpul verii regiunea este extrem de îndrăgită pentru cei care iubesc vacanțele în natură și relaxarea îmbinată cu activități sportive. Pe lângă drumeții, turiștii au ocazia să călărească, să se plimbe cu bicicleta, să facă rafting pe râul Mur sau chiar să joace golf pe un teren cu 18 găuri, extrem de apreciat de către cei pasionați.

Prin Murau-Kreischberg trece traseul unui vechi trenuleț cu aburi, din care se poate admira frumusețea zonei. Murtalbahn este îndrăgit în special de familiile cu copii, pentru care călătoria este o adevărată incursiune în lumea poveștilor.

În satul Friesach s-a născut cântărețul Andreas Gabalier, faimos pentru piesa Hulapalu, care a strâns sute de milioane de vizionări pe youtube. Murau-Murtal Gäste Card este util pentru cei care vizitează regiunea, ei pot beneficia de reduceri substanțiale la accesul la diverse obiective: muzee, băi termale, parcuri de aventuri sau telegondolă, activități sportive, închirieri de biciclete, sau pe transportul public.