VIDEO+FOTO: “100 DE STEJARI PENTRU 100 DE ANI” în Dumbrăvița
VIDEO+FOTO: “100 DE STEJARI PENTRU 100 DE ANI” în Dumbrăvița
Posted by Corina Cocoreanu on 26th November 2018
| 261 views

Sâmbătă 24 noiembrie elevii Școlii Gimnaziale din Dumbrăvița împreună cu parinții și dascălii lor au luat parte la o acțiune voluntară de plantare a 100 de stejari, cu ocazia Centenarului României.

Această lăudabilă acțiune s-a intitulat “100 DE STEJARI PENTRU 100 DE ANI” și a fost inițiată de prof. înv. Elena Brătulescu.

De dimineață, copiii împreună cu părinții și profesorii și-au dat întâlnire la Sala de Festivități a școlii, unde au fost organizate echipe care s-au deplasat în patru locații din Dumbrăvița.

În total, la această acțiune au luat parte 70 de elevi și 60 de părinți. Echipele de elevi si parinți au fost coordonate de profesoarele: Elena Brătulescu, Sorina Ardelean, Lucia Bonchiș, Margareta Cândea, Adina Țoancă și de bibliotecarul școlii, Gheorghe Brătulescu.

La acest eveniment au mai participat : primarul Dumbrăviței Victor Malac, directorul școlii, Adrian Nicola, împreună cu ing. Adrian Oprea- reprezentantul Ocolului Silvic “Ana Lugojana”, cel care a oferit cei 100 de copăcei spre plantare. De asemenea, această acțiune a fost posibilă și cu sprijinul celor de la Direcția Silvică Timiș – ROMSILVA.

Cei mici au fost foarte entuziasmați să participe la o astfel de acțiune și fiecare a contribuit cum a putut mai bine pentru a planta cei o sută de stejari.

Locațiile unde au fost plantați copacii sunt : Sala Polivalentă Dumbrăvița, Centrul de Zi pentru Copii Dumbrăvița, malul Canalului Beregsău (apropiere Calea Aradului) și pe strada București unde va fi construită noua școală din Dumbrăvița.

 

Comments

comments