VIDEO+FOTO : Atelier de bucătărie mediteraneană la Școala Gimnazială din Dumbrăvița
VIDEO+FOTO : Atelier de bucătărie mediteraneană la Școala Gimnazială din Dumbrăvița
Posted by Corina Cocoreanu on 12th March 2019
| 179 views

Școala Gimnazială din Dumbrăvița a găzduit în această dimineață un atelier interactiv de bucătărie mediteraneană la care au participat elevii clesei a III-a D, îndrumați de înv. Adina Țoancă. Evenimentul culinar a fost organizat de Federația Bucătarilor din Italia împreună cu Federația Bucătarilor din România, și a avut ca scop principal promovarea bucătăriei mediteraneene care face parte din Patrimoniul UNESCO.

Amfitrionii acestui eveniment au fost bucătarii Gionvanni Baldantoni, Enza Barbaro și Sorin Ienciu.

Înainte de a trece la partea practică, bucătarii le-au explicat celor mici, noțiuni teoretice despre originea grâului și sortimentele de făinuri existente în lume. Copiii au învățat cum se face diferența dintre faina din grâu comun și faina din grâu dur, după care au învățat să prepare aluatul pentru paste, întocmai ca specialiștii italieni.

Enza Barbaro le-a explicat copiilor pas cu pas cum se prepară aluatul pentru paste, și ce combinații de legume și verdețuri pot fi asociate acestora.  Totodată, cei mici au avut ocazia să învețe și noțiuni esențiale despre o nutriție sănătoasă.

După ce au preparat și modelat materia primă pentru paste, elevii au avut ocazia să guste din pastele orecchiette cu sos de roșii, preparate în prealabil de chef Enza Barbaro.

Tot astăzi, Federația Italiană a Bucătarilor reprezentată de Giovanni Baldantoni și Enza Barbaro, împreună cu chef Sorin Ienciu – reprezentant al Federației Române a Bucătarilor, vor susține la ora 16:30 o conferință în cadrul unui restaurant cu specific mediteranean din Dumbrăvița, unde își vor prezenta proiectul de gastronomie și alimentație sănătoasă care va fi promovat în instituțiile de învățământ din țară.

 

 

Comments

comments