VIDEO+Galerie FOTO : Maratonul Toleranței, din nou la Dumbrăvița
Posted by Corina Cocoreanu on 24th May 2019

În acestă dimineață, pe Stadionul Ștefan Dobay din Dumbrăvița, s-a desfășurat o nouă ediție a Maratonului Toleranței, organizat de Școala Gimnazială Dumbrăvița împreună cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ” Paul Popescu –  Neveanu” Timișoara, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Dumbrăvița.

Coordonatorul principal al acestui eveniment și cel care se ocupa an de an ca acest Maraton să se întâmple în Dumbrăvița, este prof. psiholog Corneliu Dragomir.

Astăzi, copii din clasele 0-8,  s-au întrecut în mai multe probe de alergare, înconjurând terenul de fotbal de mai multe ori și dând dovadă de o deosebită perseverență și determinare. Totodată, acest Maraton al Toleranței le oferă copiilor ocazia de a interacționa cu alți colegi de la alte școli, sporindu-le astfel capacitatea de a comunica și de a învăța spiritul de fair-play.

Școlile participante la Maratonul Toleranței au fost: Școala Generală din Mașloc, Școala Generală din Pișchia, Școala Generală nr.7 “Sfânta Maria” din Timișoara, Școala Generală nr.21 “Vicențiu Babeș “din Timișoara, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă”Paul Popescu Neveanu”, Școala Gen. nr.24 din Timișoara și Școala Gimnazială Dumbrăvița.

La finalul concursului câștigătorii au primit diplome și medalii, care le-au fost înmânate de către directorul Școlii Gimnaziale din Dumbrăvița, Adrian Nicola și de către organizatorul principal al Maratonului , prof. Corneliu Dragomir.

Acest proiect este inclus în Calendarul Activităților educative școlare și extrașcolare al Inspectoratului Școlar Județean Timiș.