VIDEO – Despre Coching Educational cu Gabriela Puskas
VIDEO – Despre Coching Educational cu Gabriela Puskas
Posted by Andrei Guler on 23rd April 2015
| 2183 views

Ce este coaching-ul?

Coaching-ul este in esenta o conversatie, un dialog prin care coach-ul si persoana careia i se ofera indrumare interactioneaza intr-un schimb dinamic, pentru a atinge obiective, a imbunatatii performanta si a determina reusite tot mai semnificative.
In urma unui parteneriat cu clientul, in cadrul unui proces de provocare si stimulare a gandirii si creativitatii acestuia, coach-ul ajuta clientul in maximizarea potentialului sau personal si profesional.
Coaching-ul se diferentiaza de orice forma de consultanta, consiliere, mentorat, training si se ocupa exclusiv de viitor – alegeri, obiective, motivari si decizii – spre deosebire de consultanta/terapie care se concentreaza mai mult pe trecut si pe explicatii.
Coaching-ul este in primul rand bazat pe asumarea de catre client a responsabilitatii pentru propriul progres si consta in sprijin pentru explorarea viitorului posibil cu resurse deseori stiute, dar inca neutilizate, sau chiar nestiute, latente, neluate in seama.

puskas

Cine este coach-ul?
Coach-ul este un profesionist care are capacitatea de a te inspira sa-ti identifici pasiunile, valorile si de a-ti atinge cele mai inalte obiective.
Coach-ul este capabil sa-l faca pe client sa fie disciplinat si concentrat, facand apel la motivatia sa interna, nu la o presiune exterioara.
Coach-ul te antreneaza pentru a-ti dezvolta abilitatea de a dialoga continuu cu Sinele, de a invata si a te dezvolta intr-un proces gradual de crestere personala spre excelenta, bucurie si succes atat din punct de vedere personal cat si profesional.
Coach-ul te poate ajuta sa atingi cele mai profunde niveluri ale fiintei tale, unde iti vei putea explora, crea, dezvolta si construi proiectele, identitatea si potentialul, si unde iti vei putea identifica limitarile si blocajele.

Desfasurarea interventiei de coaching
Iti vei opera propria transformare prin intermediul interventiei de coaching, iti vei construi noi temelii personale si iti vei descoperi capacitati nebanuite, care te vor conduce in ritmul propriu la performanta si transformare. Cu o serie de tehnici si instrumente care slujesc la crearea si mentinerea unui spatiu adecvat de invatare, te vei indrepta cu pasi repezi, alaturi de coach, catre obiectivul pe care ti l-ai propus.

Atunci cand esti ascultat si acompaniat de catre un coach, dialogul devine o forma de meditatie personala – luand sensuri si perceptii noi asupra realitatii, in legatura cu preocuparile tale, personale sau profesionale – iar astfel vei deveni constient de complexitatea calitatilor tale umane.

Comments

comments