Ziua Internationala de Constientizare a Autismului – Dumbravita 02 aprilie 2015
Ziua Internationala de Constientizare a Autismului – Dumbravita 02 aprilie 2015
Posted by admin on 7th April 2015
| 944 views

 

Pe data de 2 aprilie se sărbătorește Ziua Internaționala de Conștientizare a Autismului, astfel ca Asociația Dincolo de Cuvinte din Dumbrăvița împreună cu Școala Gimnazială Dumbrăvița a organizat un amplu eveniment pentru copiii din localitate, mai ales că și în comuna timișeană se identifică din ce în ce mai mulți elevi cu această boală.
Pentru cei carte nu știu, autismul este o boala caracterizata prin afectarea dezvoltarii creierului. Boala afecteaza grav abilitatile mentale, emotionale si comunicationale ale unei persoane. Cauzele autismului nu sint bine cunoscute, dar ele pot fi de natura genetica. Nu se considera ca factorii psihologici contribuie intr-un fel la formarea autismului. Unele cazuri de autism au fost asociate traumelor, bolilor sau anomaliilor structurale dinainte sau din timpul nasterii, incluzind:
– mama bolnava in timpul sarcinii de rubeola sau rujeola, fenilcetonuria netratata
– lipsa oxigenului in timpul nasterii
– encefalita sau alte infectii grave care afecteaza creierul la sugar.

ziua autismului
La evenimentul de joi cei peste 100 de elevi dumbrăvițeni au vizionat un film de animație, apoi au pictat în curtea școlii unde au avut ocazia să își lase și amprenta pe o suprafața specioală, pregătită chiar de învățătoare. Ca la orice zi mondială legată de conștientizarea unei boli, și acum s-a organizat un frumos flashmob, unde cei peste 100 de elevi au dansat împreună pe terenul de sport, iar la finalul acțiunii copiii au eliberat baloanele pregătite de organizatori.

Comments

comments