A inceput scoala! Elevii si parintii din Dumbravita au participat la festivitatea de deschidere a noului an scolar
Posted by admin on 14th September 2015

Luni, 14 septembrie, de la ora 9, în curtea Școlii Gimnaziale  din Dumbravița, s-a desfășurat festivitatea de începere a noului an școlar 2015-2016. Cu mic cu mare, elevii împreună cu părinții și bunicii, au asistat cu emoțiile de rigoare la deschiderea unui nou an de școală. Cei mai nerăbdători au fost cei mici, care au făcut cunoștință cu învățătoarele lor, cele care le vor îndruma pașii în școală, în următorii ani. Elevii din clasele gimnaziale s-au bucurat de reîntâlnirea cu colegii și profesorii lor.

La festivitatea de deschidere au participat pe langă elevi și profesori, domnul primar Victor Malac, domnul viceprimar Árpád Miklós, un reprezentant al Inspectoratului Școlar Timiș, preoții celor trei confesiuni din Dumbravița și nu în ultimul rând domnul director Adrian Nicola care a deschis anul școlar cu un discurs care a insuflețit auditoriul.

La deschidere, au mai participat și directoarea adjuncta a Școlii Gimnaziale din Dumbravița, doamna Ildikó Dénes, cât și reprezentanți ai consiliului de părinți în frunte cu domnul Iulian Abălaru.

Preotul ortodox Achim Vasile Baboș, a ținut o mică slujbă de binecuvântare a noului an școlar, care a coincis de această dată, cu sărbătoarea creștină a Înălțării Sfintei Cruci.

Anul școlar 2015-2016 va avea 177 de zile de cursuri, incepând din data de 14 septembrie pana în 17 iunie. Prima vacanță va fi între 31 octombrie și 8 noiembrie, pentru învățământul primar, urmată de vacanța de iarnă care se va desfașura între 19 decembrie și 3 ianuarie. De asemenea anul va avea și o vacanță intersemestrială între 30 ianuarie și 7 februarie urmată de vacanța de primăvară care se desfășoară între 23 aprilie și 3 mai.

 

deschidere 1

 

 

deschidere 2