Agenții de poliție prezenți la Școala Gimnazială din Dumbrăvița
Posted by Corina Cocoreanu on 18th October 2019

Poliția Română organizează periodic la nivel național și local, acțiuni de prevenire privind delincvența juvenilă, siguranța pietonilor și campania fără discriminare.

În cadrul acestei campanii, pe parcursul întregii săptămâni –14 – 18 octombrie 2019, la Școala Gimnazială din Dumbrăvița s-a desfășurat o acțiune în care agenții Postului de Poliție din Dumbrăvița, au prezentat elevilor claselor de gimnaziu (în timpul orelor de dirigenție), diferite filmulețe menite să îi atenționeze pe copii despre situațiile periculoase în care se pot afla în diferite circumstanțe.

Dintre temele prezentate copiilor amintim: fenomenul de Bullying, metoda ACCIDENTUL practicată de hoți, consecințele nerespectării regulilor de circulație dar și despre riscul folosirii și comercializării petardelor.

Pe lângă filmulețele pe care le-au vizionat, elevii au putut afla de la agenții de poliție cum se pot feri de diferite  situații periculoase atunci când se află pe stradă. De asemenea, elevii au pus diferite întrebări, la care agenții de poliție din Dumbrăvița au răspuns cu tact, prin evocarea mai multor situații cu care s-au confruntat în timpul misiunilor de serviciu.

Îmbucurător este faptul că elevii au primit cu interes aceste informații, ba chiar unii exprimându-și dorința de a deveni ei înșiși, viitori polițiști.