Aplicația DSU pentru situații de urgență vă poate salva viața
Aplicația DSU pentru situații de urgență vă poate salva viața
Posted by Corina Cocoreanu on 9th February 2018
| 767 views

SIGLA-DSU-SITE-FARA-CHEMAR-01

„Vrem să ajungem cât mai aproape de populație. Astăzi facem încă un pas — lansăm o aplicație care momentan merge pe două sisteme telefonice: pe sistemul pe care îl folosește iPhone-ul și sistemul pe care îl folosesc telefoanele ce merg pe Android, urmând, sper, în cel mai scurt timp, să reușim să intrăm și pe sistemele telefoanelor care folosesc Windows. Este o aplicație care are menirea să ne aducă și mai aproape de populație. Orice dispecerat din țară poate primi informația prin această aplicație dacă ea este relevantă”, a spus secretarul de stat în MAI Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Aplicația poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

“DSU” are patru componente: informare, alertare, raportare și învățare.

În secțiunea de informare utilizatorii aplicației vor găsi cele mai noi știri din domeniul situațiilor de urgență, direct la sursă.

Inspectoratele pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General de Aviație, Serviciile de Ambulanță, SMURD și Salvamont vor putea oferi informații de interes utilizatorilor aplicației DSU.

Prin secțiunea “alertare” aplicația va grupa într-un singur loc toate informațiile despre situațiile de urgență care apar pe teritoriul României. Astfel, alertele meteo, cele de inundații, drumuri blocate etc. se vor regăsi în această secțiune.

De asemenea, utilizatorii aplicației DSU vor primi push notifications de fiecare dată când apare o alertă în zona lor de interes.

Prin secțiunea “raportare” populația are ocazia să vină în sprijinul personalului din serviciile de urgență. Astfel, oricine este martorul unei situații de urgență, fie că e vorba de inundații, alunecări de teren, incendiu sau accident rutier, va putea trimite fotografii și clipuri video către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). În felul acesta, acțiunea serviciilor de urgență poate fi îmbunătățită prin accesul încă din primele clipe la imagini de la fața locului. Raportările nu sunt considerate apeluri la 112, însă au rolul de îmbunătăți nivelul de intervenție.

Prin secțiunea “învățare” utilizatorii au acces la zeci de articole despre comportamentul în caz de cutremur, inundații, incendii, acordarea primului ajutor și măsuri salvatoare rapide care pot fi luate dacă suntem puși în fața unei situații de urgență. Ca noutate, lecțiile vin și cu teste, unde pot fi verificate cunoștințele acumulate prin parcurgerea articolelor.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, aplicația este finanțată de Fundația SMURD din fonduri extrabugetare în valoare de 17.000 euro în care este inclusă și mentenanța. Aplicația va fi îmbunătățită continuu.

 

SURSA: DIGI24.ro

Comments

comments